Yayınlanma Tarihi: 11 Mart 2015 Çarşamba

Rektörümüz OKA’nın 2015 Yılı Birinci Kalkınma Kurulu Toplantısı’na Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Amasya’da gerçekleştirilen OKA’nın 2015 Yılı Birinci Kalkınma Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Amasya Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya OKA Yönetim Kurulu Başkanı Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, OKA kalkınma kurulu üyeleri ve diğer yetkililer katıldı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Orbay’ın kurulunun gündemi hakkında bilgiler verdiği açılış konuşmasının ardından toplantı, OKA Yönetim Kurulu Başkanı Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin’in konuşmaları ile devam etti.  

“Kalkınma ajanslarının kuruluş nedenleri bölgelerin gelişme hedeflerini belirlemek, bölgesel stratejilerin uygulanması için kamu kesimi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iletişim ve işbirliğini artırmak, yerel ve bölgesel girişimciliği desteklemek, bölgelerin içsel dinamiklerini tespit ederek bunların ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmasına yardımcı olmak ve bu yönde çözüm önerileri geliştirmek olarak özetlenebilir. Bu amaçlar doğrultusunda 2009 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren OKA, bölgedeki kamu kurumları, özel kesim ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinden oluşan kalkınma kurulu ve Yönetim Kurulu ile birlikte bölgeye katılımcılık, toplumsal sorumluluk, tarafsızlık, saydamlık ve erişebilirlilik gibi temel değerlerin ışığında yön vermektedir” diyen Vali Çomaktekin, Ajansın farklı finansman ve destek enstrümanlarının mevcut olduğunu vurguladı. Güdümlü Proje Desteği uygulamaları açısından da OKA’nın başarılı çalışmalara imza attığına değinerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunan Vali Çomaktekin, “Ajansımızın bu çalışmalarının yanı sıra kalkınma kurulunun değerli üyelerinin bölgesel kalkınma ve planlama çalışmalarına aktif olarak katılması ajansımızın gelecekteki başarılarının temelini oluşturacaktır kanaatindeyim” ifadeleri ile sözlerini tamamladı. Toplantıda daha sonra OKA İç Denetçisi İdris Kol tarafından ajansın 2013-2014 yılı iç denetim raporları kurula sunuldu. Toplantıda ayrıca Doç. Dr. Nevra Ertürk, “UNESCO Dünya Miras Alanları ve Türkiye” konulu sunum gerçekleştirdi.

Protokol konuşmaları sonrasında yapılan sunumlara ilişkin kurul üyelerinin sorularının cevaplandırılmasının ardından bir sonraki Kalkınma Kurulu için görüş ve önerilerin alınmasıyla toplantı sona erdi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube