Yayınlanma Tarihi: 24 Şubat 2015 Salı

Rektörümüz Kültür Sohbetlerinin Konuğu Oldu

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Kültür Sohbetlerinin konuğu olan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “İllerin Gelişiminde Üniversitelerin Rolü ve Önemi” başlıklı konuşma yaptı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru'nun açılış konuşması ile başlayan programda Özüdoğru, her on beş günde bir gerçekleştirilen etkinlikte yapılan konuşmaların bir kitap haline getirileceğini ifade ederek “ Rektörümüz göreve başladığı günden bu yana hızlı ve başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor. İnanıyorum ki Hitit Üniversitesi devamlı bir yükselen ivmeyle büyümeye devam edecektir” dedi ve katılımlarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkürlerini iletti.

“Böylesine bir etkinlikte sizlerle bir arada olmak mutluluk verici” diyerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Her ne kadar Bolonya dünyadaki ilk üniversite olarak kabul edilse de, ülkemizdeki Harran Üniversitesi de ilk üniversiteler arasında yer almakta. Osmanlı döneminde ise medreseler vardı ki o dönemin üniversiteleri olarak kabul edilmekte. Biz bu kültür içerisindeyiz ve üniversite anlayışı bizim toplumumuza ve coğrafyamıza yabancı değil” dedi.

Üniversitelerin bulundukları şehre kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda katkısının çok önemli olduğunu ve Üniversitelerin katma değeri yüksek, toplum yararına çalışmalar yapması gerektiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Alkan, “Bilim bilim için değil, bilim insanlık içindir. Ben artık üniversitelerin toplumla iç içe, toplum yararına çalışan kurumlar olması gerektiğine inanıyorum. Üniversiteleri doğru konuşlandırıp vizyonel hareket edilirse yapılamayacak iş yok. Büyük balığın küçük balığı yediği dönem bitti. Artık akıllı ve hızlı balık dönemi var. Dünya ölçeğinde bir hedef belirledik ve bunun için de çok çalışmalı ve koşturmak zorundayız” diyerek Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Program Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın konukların sorularını cevaplandırmasının ardından sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube