Yayınlanma Tarihi: 13 Şubat 2015 Cuma

Rektörümüzden TİKA’ya Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ile birlikte TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan’ı ziyaret etti.

Ziyarette Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Sürgünün 70. Yılında Ahıska Türkleri Sempozyumu’nu Çorum’da Üniversitemiz koordinesinde sizlerin de desteğiyle başarıyla gerçekleştirdik. Geçtiğimiz haftalarda TİKA Başkanımız Serdar Çam ile de görüştük. Yabancı öğrencilerin Mesleki Eğitimden faydalandırılması projeniz kapsamında Hitit Üniversitemizin Meslek Yüksekokullarının da değerlendirilmesi konusunda mutabakata varmıştık. Konunun detayları ve ön görüşme için Rektör hocamızla sizleri ziyaret ediyoruz. Kurum olarak Dünyada önemli projelere imza atıyorsunuz. Bu projelerle mağdurun, mazlumun yanında oluyor. Ne kadar büyük bir millet olduğumuzu Dünyaya ispatlıyoruz. Başarılı çalışlarınızın devamını diler, katkı ve destekleriniz için teşekkür ederiz” dedi.

Ahıska Sempozyumu için teşekkürlerini ileten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “7-9 Mayıs 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde 4. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu düzenleyeceğiz. Gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Kurumunuza müracaatımızı yaptık, desteğinizi de bekliyoruz” dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, TİKA Mesleki Eğitim projesine uygun olarak Kaynak, Otomotiv, Elektrik, Ekmek, Kuyumculuk, İş Sağlığı, Yer Hizmetleri, Mekatronik, İnşaat ve Turizm alanlarında bölümlerinde eğitim verilmekte olduğunu da sözlerine ekledi.

TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Projemiz kapsamında Balkan ülkelerinden, Teknik ve Meslek Lisesi mezunu, 20-35 yaş grubunda öğrencilerimizi 15 günlük program olarak ağırlamayı planlıyoruz. Kurum olarak gerekli ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyoruz. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde Hitit Üniversitesini ziyaret etmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube