Yayınlanma Tarihi: 12 Şubat 2015 Perşembe

Karakaşlar Grup’tan Rektörümüze Ziyaret

Karakaşlar Grup Genel Müdürü Yıldırım Orkun Bayındır ve Karakaşlar Grup Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Karakaş Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı,  ziyaret etti.

Üniversitemizdeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve Üniversitemizin hayata geçirdiği projelerden, Çorum ilinde yer alan bir firma olarak büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Karakaşlar Grup Genel Müdürü Yıldırım Orkun Bayındır,  Üniversitemiz ile kurumsal olarak işbirliği yapmak istediklerini ifade ederek bu kapsamda başta otomotiv sektörü olmak üzere şirket bünyesinde bulunan diğer alanlarda da işbirliği yapabileceklerini belirtti.

Ziyaretten ve kurumlarımız arasında yapılması planlanan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, özellikle istihdam odaklı bir yaklaşımla meslek yüksekokullarını şekillendirmek istediklerini ve bu çerçevede üniversitemizin önemli yol kat ettiğini ifade ederek “iş başı eğitimi” konsepti çerçevesinde başta Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü olmak üzere Makine ve Metal Teknolojileri ile Elektronik ve Otomasyon bölümlerinde de öğrencilerimizin eğitim aldığını belirtti.

Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışı ile öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim alabilmesi için gayret ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, “iş başı eğitim” konsepti içinde öğrencilerimizin henüz öğrenciyken profesyonel iş yaşamının gereksinimleri ve gerçeklerine göre eğitim vermek istediklerini ifade etti.

Günümüzde firma ve işletmelere, bilimsel çalışmaların yapıldığı, bilginin üretildiği en önemli merkezlerden olan üniversitelerle yakın bir diyalog, etkileşim ve işbirliği içerisinde olmalarının büyük fayda sağlayacağına dikkat çekerek Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde Teknokentimizin hizmete girdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Karakaşlar Grup’un da Teknokentte yer almasını istedi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube