Yayınlanma Tarihi: 03 Aralık 2015 Perşembe

Üniversitemiz Engelli Öğrencilerimiz ile Bir Araya Geldi

Üniversitemizde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında günün anlam ve önemine istinaden bir toplantı düzenledi. Toplantıda, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nur Şat, akademisyenlerimiz, Engelli Öğrenci Birimi Temsilcileri ve engelli öğrencilerimiz katıldı. 

Hitit Üniversitesi olarak, engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak; ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan ve haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkân vermek en temel amacımızdır. Bu kapsamda, engellilerin yaşadığı sorunların ve bunlara yönelik çözüm önerilerinin ortaya konulduğu toplantıda, modern yaşamın koşuşturmasında toplumun dikkatini engellilerin yaşam mücadelesine çekerek farkındalık oluşturmak istendi.

Görüşmede, engelli öğrencilerin sorunlarından ve beklentilerinden bahsedilerek Engelli Öğrenci Birimi temsilcileri ile engellilerin yaşadığı sorunlara ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Aynı zamanda Üniversitemiz Yapı İşleri ve Daire Başkanlığı tarafından engelli bireylerin her alandan özgürce ve rahatça yararlanabilmesine yönelik yapılabilecek fiziki alanlar hakkında da görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, engelli bireylerimizin önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevincinin arttırılmasıyla bu anlamlı günün toplumsal duyarlılığı ve sorumluluğu arttırması temenni edildi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube