Yayınlanma Tarihi: 27 Aralık 2015 Pazar

Rektörümüz KYK İskilipli Atıf Hoca Kız Öğrenci Yurdunda “Yeni Dünya Düzeni, Küreselleşme ve Bilinçaltı Mesajları” Başlıklı Konferans Verdi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğünce sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen Kariyer Sohbetleri çerçevesinde KYK İskilipli Atıf Hoca Kız Öğrenci Yurdunda “Yeni Dünya Düzeni, Küreselleşme ve Bilinçaltı Mesajları” başlıklı konferans verdi.

Bilgi çağının yaşandığı günümüzde bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, 6 yıl önce kurulan ve 55 kişi çalışanı olan whatsapp firmasının marka değerinin 19 milyar dolar, binlerce çalışanı olan Türk Hava Yolları’nın 4.5 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğunu, 1998 yılında kurulan Google’un net geliri 13,9 milyar dolar ve 1916 yılında kurulan, uçak üretimi yapan Boeing firmasında da net gelirinin 2,2 milyar dolar olduğu bilgisini vererek “1998 yılında kurulan, 32 bin kişinin çalıştığı ve bilişim alanında hizmet veren Google’un net geliri 13,9 milyar dolar iken 1916 yılında kurulan, uçak üretimi yapan Boeing firmasında 164 bin kişi çalışıyor ve net geliri 2,2 milyar dolar. Google, Boeing firmasına göre yaklaşık 7 kat daha fazla bir net gelire sahip” diyerek dünyadaki her şeyin, bilimle, inovasyonla ve Ar-Ge ile ortaya çıktığını ifade etti.

Bir saniye içerisinde bilinçli zihnimizin 2000 bit bilgiyi, bilinçaltı zihnimizin ise 400.000 bit bilgiyi fark ettiğini açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “İnsanoğlu için saniyede 24 görüntü geçince sinema oluyor, 25’inci kare ise görünmezdir. Aslında biz öyle sanıyoruz. 25’inci kare görünür ama farkında değiliz. Beynimiz 25’inci kareyi bir şekilde algılıyor. Rusya yayınlarda 25’inci kareyi yasakladı” diyerek televizyon, sinema ya da internet aracılığıyla algı operasyonlarının yapıldığına dikkat çekti.

“Tüm dünyada çok hızlı ve muazzam bir şekilde teknoloji gelişiyor. Bilim, teknoloji ve diğer konularda zengin olmalıyız. Elimizdeki imkanları çok iyi değerlendirerek başarılı çalışmalar yapmalıyız. Bizi biz yapan çok güzel, kıymetli değerlerimiz var. Bu değerlerden vazgeçmeden çok başarılı çalışmalar yapacak imkanımız var. Dünyada söz sahibi olmak diye bir kavram var ve bize düşen çok çalışarak dünyada söz sahibi olmaktır” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ülkemizde büyük şans ve fırsatlara sahip olduğumuzu ve bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından sonra erdi. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube