Yayınlanma Tarihi: 21 Aralık 2015 Pazartesi

8. Uluslararası Katılımlı Ulusal Hidatidoloji Kongresi Eylül 2016’da Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilecek

Hidatidoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazmiye Altıntaş, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret ederek 2016 yılında Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek olan 8. Ulusal Hidatidoloji (Kist Hidatik) Kongresi ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı ve Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan da yer aldı.     

Kongreye yönelik hazırlıklar hakkında görüşülen ziyarette Prof. Dr. Nazmiye Altıntaş, halk arasında köpek kisti olarak bilinen, çoğunlukla karaciğer ve akciğerde içi sıvı dolu kesecikler oluşturan bu hastalığın etkeninin köpeklerin dışkısındaki yumurtalarla bulaşan bir parazit olduğu hususunda açıklamalarda bulunarak ülkemizde kist hidatik nedeniyle birçok kişinin kaybedildiği veya sakat kaldığını, bu hastalıkla mücadelede esas ilkenin sektörlerarası yaklaşımla koruyucu önlemlere yoğunlaşmayı gerektirdiğini vurguladı. Prof. Dr. Altıntaş, halkı ve sağlık çalışanlarını bilinçlendirmenin de önemini belirterek derneklerinin de bu amaçla kurulduğu bilgisini verdi. 

İlimizde düzenlenecek olan kongre için Üniversitemizin gerekli alt yapıya sahip olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Prof. Dr. Altıntaş, sağladığı imkan ve desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür etti.  

Üniversitemizin toplumu bilinçlendirecek, farkındalık oluşturacak her türlü etkinliği düzenlemeyi çok önemsediğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz bünyesinde uluslararası ölçekte pek çok etkinliğin gerçekleştirildiğini, Eylül ayında yapılacak kongrenin de başarıyla tamamlanarak insanlığa ve bilime büyük katkılar sağlayacağına inancının tam olduğunu vurguladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube