Yayınlanma Tarihi: 17 Aralık 2015 Perşembe

Üniversitemizde Ömer Derindere’ye “Fahri Doktora” Unvanı Verilmesi Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemizde Ömer Derindere’ye “Fahri Doktora” unvanı verilmesi töreni Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Ömer Derindere’nin özgeçmişi hakkında bilgi verilmesi ve Sayın Ömer Derindere tarafından burs verilen öğrencilerimiz adına Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı öğrencisi Müge Kalkan'ın teşekkür konuşmasıyla devam etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, selamlama ve saygı konuşmasının ardından  “Üniversitemize verdiği değerli destek ve katkılarından dolayı Senatomuz tarafından Sayın Ömer Derindere’ye “Fahri Doktora” unvanı verilmesi törenimize hoş geldiniz.” diyerek başladı.

Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz hakkında kısaca bilgi vererek “Göreve başladığımız günden itibaren bugün 16 bin öğrencisi ve toplamda 1000’e yakın akademik ve idari personeli olan ve her geçen gün büyüyen, gelişen ve çok ciddi mesafe kat eden bir üniversitenin Rektörü olmak bizlere gurur veriyor ve beni en az bu kadar mutlu eden bir ortamda bulunmakta başka bir gurur kaynağı.” diye konuştu.

Aynı zamanda geçmişte ve şu anda üniversitelerin toplum ile ilişkisinin değişimi konusuna değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  “Pek çok eğitim kurumunda ‘Bilim, bilim içindir.’ anlayışının hâkim olduğunu pek çoğumuz biliriz. Üniversiteler eskiden genellikle kapılarını dışarı kapatmış olan, çok fazla yaşadığı toplumla iç içe olmayan veyahut onların gerçeklerinden haberdar olmayan kurumlardı. Fakat şu anki Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde  “Her ile, en az bir üniversite” sloganıyla yola çıkıldı ve gerçekten bunun sonucunda her Anadolu şehrinde en az bir üniversiteye ulaşılmış durumda. Bu üniversitelerin çoğu bizler gibi yaklaşım içinde. Bulundukları illere, bölgelere ve ülkemize hatta evrensel anlamda dünyaya katkı sağlayacak bilimsel kurumlara dönüşmüş olması ve yol haritası çizmiş olması çok büyük bir değişim nosyonu.” yorumunda bulunarak “Bizler de aynı bakış açısıyla Hitit Üniversitesi özelinde, ‘Öncelikle içinde bulunduğu Çorum içindir, bölgesi içindir.’ anlayışıyla gücümüz yettiği kadar tüm paydaşlarımızla ve bileşenlerimizle entegre olmak ve birlikte hareket etmek için çok ciddi yol kat ettik.” dedi.

Üniversitemiz için bir ilk olan Fahri Doktora unvanı verilmesinin haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Ömer Derindere bizim için çok önemli. İlk kez bir fahri doktora unvanı vereceğiz. Böylesi kıymetli bir gönül bir insan olması çok önemli olmakla beraber isabetli bir tercih de. Üniversitemizin toplumun bütün kesimleriyle bir araya gelmesi en az bunlar kadar önemli bir konu.” diye konuşarak  “Üniversite kurulmaz, üniversite olunur” anlayışını benimsedik. Parası olan herkes üniversite kurabilir. Ancak üniversite olmak gerçekten çok kolay değil. Biz zor olanı hedefi tercih ettik. Toplumla entegre olan bir üniversitesi kavramından yola çıktık. Bu toplantımız da bunun en önemli göstergelerinden biri.” değerlendirmesinde bulundu.

 “Hitit Üniversitesi her konuda olduğu gibi vefa konusunda da inşallah örnek olacak. Bu ilk fahri doktora ama son değil. Fahri Doktora verilen ismin bu kadar isabetli olması benim için hayatımın önemli noktalarından biri.” diye konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Ömer Derindere’ye çok teşekkür ediyoruz. Verdiğiniz burslar o kadar güzel karşılık buluyor ki öğrencilerimiz sizin gibi bu memlekete ve ülkeye hizmet edecekler inşallah. Aynı zamanda Sayın Ömer Derindere, bizim vakfımıza burs verecek ve bizler de dağıtımını yapacağız. Memleketimize verdiğiniz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Toplantı, Ömer Derindere’ye Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından Fahri Doktora Beraatı takdim edilmesi ve cübbesinin giydirilmesi töreniyle devam etti.

Hayırsever İş Adamı Ömer Derindere ise Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın çalışmalarını yakında takip ettiklerini ve kendisini takdir ettiğini, aynı zamanda ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına yapılan bu gelişmelerin gurur verici olduğunu sözlerine ekledi.

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Ömer Derindere, “Hepimiz bir araya gelince bir oluyoruz. Çalışmalarınızdan gurur duyuyorum. Zamanında iyi ki sizlere bir okul bağışında bulunduk. Çorum halkı buna layık. Bölge halkımızdan daha çok hayırsever iş adamları çıkacağına inanıyorum.” diye konuşmalarını devam ettirerek “Ticarette kazanmanın sınırı yok. Doyuma ulaşıyorsunuz. Ancak verilen bu Fahri Doktora’nın değeri hiçbir şeyle mukayase edilemez. Bana verilen bu unvandan dolayı çok teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

“Fahri Doktora” unvanı verilmesi töreni, Senato Üyeleri ve öğrencilerle fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube