Yayınlanma Tarihi: 06 Kasım 2015 Cuma

Rektörümüz Alperen Ocakları Çorum Şubesinde Söyleşi Programına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Alperen Ocakları Çorum Şubesinde söyleşi programına katıldı. Programda; Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Alperen Ocakları Çorum Şubesi Başkanı Fatih Yücel ve beraberinde hazır bulunan Yönetim Kurulu Üyeleri ile birçok genç yer aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın daha çok gençlere tavsiyelerde bulunduğu söyleşi programında, geleceğin en güzel anlamda şekillenmesi için gençlere büyük görevler düştüğünü ve bu yönde çalışmalar yapmaları gerektiğini vurguladı. 

Geçmişten günümüze kadar gelinen kuşaklar çizgisine (X, Y ve Z kuşakları) değinerek şu anki kuşağın “Ş” kuşağı yani ‘şımarık kuşak’ olduğunu ifade eden Prof. Dr. Alkan, “Geçmişten günümüze üniversitelerimiz şu anda çok büyük mesafeler kat etti. Türkiye eski Türkiye değil, dünya eski dünya değil. Siz gençlere böyle göründüğü gibi değildi. Gerçekten çok çalışmamız gerekiyor” vurgusunu yaptı. Prof. Dr. Alkan, “Yapmak isteyip de yapamayacağınız hiçbir şey yok. Bin kere dünyaya gelsem, yine akademisyen olurum. Para kazanmak güzel ama insan yetiştirmek, ilim/irfan öğrenmek/öğretmek başka bir şey. Sizlere de akademisyen olmanızı tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Günümüzde en önemli kaynağın/değerin insan ve onun üzerinde yükseldiğinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Bu dünyadaki her insan çok önemli ve kutsal. Hayat devam ettiği sürece iyi ile kötünün mücadelesi devam edecek. Bize düşen bu ülkenin temel kodlarıyla tartışmadan Allah rızası için hizmet etmek. Herkes işini en iyi şekilde yapmalı, hocalarımız da öğrencilerimiz de.” dedi.

“Bizlere bu ortamları ve çalışmalar yapmamızı sağlayan jenerasyon, 1950’li yıllarda yaşayan değerli insanların attıkları tohumlardır. Biz, şu anda bu atılan tohumların sonuçlarını görüyoruz. Bu insanların bu kadar çileli yollardan geldiğini bildiğimiz için bu mirası korumak adına çok çalışmalıyız. Devraldığımız mirası değerlendirmeli ve uzun vadeli çalışmalar yapmalıyız. Hiç ölmeyecek gibi dünya, yarın ölecek gibi ahiret için çalışmalıyız. Bu noktada en güzel ölçülerden bir tanesi.” şeklinde konuşmalarını sürdüren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Üniversite bir toplum için çok önemli. İlk üniversite de Bolonya (Harran) Üniversitesidir. Önce giden yol kat ediyor. ABD’nin bağımsızlığı 1776’dır. İstanbul Teknik Üniversitesinin kuruluşu ise 1773’tür. Fatih Sultan Mehmet Dönemindeki medreseler de 1450’li yıllarda kurulmuştur. Ama şu anda en başarılı üniversiteler Amerikan ve Avrupa üniversiteleri. Bu nedenle bize bırakılan/devraldığımız mirasın kıymetini bilmeli ve geleceğimiz için elimizden geldiğince çok çalışmalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Şu anda Amerika ve Avrupa ülkelerinin gelişmişlik düzeylerini göz önünde bulundurmanın önemli olduğunu ve dünyada bilinen milli gelirin yaklaşık 8 trilyon civarında olduğunu ancak dünyada görünmeyen 840 trilyon para döndüğünü belirten Prof. Dr. Alkan, mukayese edildiğinde çok ciddi paralar kazanıldığını ve bundan istifade eden toplumların ise Batılı toplumlar olduğu vurgusunu yaparak “Buna istinaden akıllı olmak ve politika geliştirmek zorundasınız.” vurgusunda bulundu.  

Üniversitemizde 12 Kasım 2015 tarihinde düzenlenecek olan Akın Başal’ın konuşmacı olarak katılacağı “Türkiye’de Yeni Kuşaklar: Ş Kuşağı–Kuşak Çatışmaları ve İş Dünyası İçin Çözüm Önerileri” konulu konferansa hepinizi bekliyoruz” şeklinde konuşmalarını sürdüren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Gençlerle ve sizlerle bir araya gelmek, istişare yapmak cidden çok mutluluk verici” diyerek konuşmasını tamamladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube