Yayınlanma Tarihi: 25 Kasım 2015 Çarşamba

“Çorum’un Sağlıktaki Çınarı Dr. Rıfat Patır ile Dünden Bugüne Tıp” Konulu Etkinlik Düzenlendi

Çorum’un yaşayan kültür değerlerinden Doktor Rıfat Patır için Üniversitemiz Tıp Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Gününde “Çorum’un Sağlıktaki Çınarı Dr. Rıfat Patır ile Dünden Bugüne Tıp ” konulu bir etkinlik düzenlendi. Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonundaki programa, Üniversitemiz öğretim elemanı ve öğrencilerinin yanı sıra Dr. Patır’ın akrabaları ve dostları ile Çorum halkı yoğun ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuklara Dr. Rıfat Patır’ın 90 yıllık hayatının çeşitli dönemlerini gösteren fotoğraflarından oluşmuş bir slayt gösterisi sunuldu. 

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı’nın “Hekim kimdir?”, “Tedavide muayenenin önemi nedir?”, “Tıpta teknoloji- insan unsuru dengesi nasıl sağlanmalıdır?” gibi sorulara cevap teşkil eden “Dünden Bugüne Tıp” konulu konuşmasıyla devam eden etkinliğin ikinci bölümünde Dr. Rıfat Patır’ın söyleşisine yer verildi. Lise yıllarında Cronin’in Citadel (Şahika)  adlı kitabını okuduktan sonra doktor olmaya karar verdiğini anlatan Rıfat Patır, İstanbul’daki üniversite yıllarında okul ile yurt arasında bir hayat biçimi oluşturduğunu ve çok çalıştığını belirtti. Öğrencilik yıllarında alınan eğitimin ileriki yıllarda sürdürülecek meslek hayatına önemli katkıları olduğunun altını çizerek öğrencilerimize tavsiyelerde bulunan Rıfat Patır, doktorlukta muayenenin ve hastayı izleyip sorular yöneltmenin teşhis ve tedavideki önemine değinerek konuşmasına devam etti. Ayrıca bugün sayıları çok artan tıbbî cihaz ve tahlil yöntemlerine ilaveten hastanın çok iyi dinlenmesi gerektiğini vurguladı. Dr. Rıfat Patır konuşmasında kendisinin hastalıkları sırasında yaşadıkları da dahil olmak üzere karşılaştığı çeşitli vakalardan örnekler vererek doktorluk mesleğine dair önemli tespitlerde bulundu.

Programın son bölümünde, Dr. Rıfat Patır’a dair görüşlerini anlatan misafirlere yer verilmesinin ardından onu tanıyanların anılarını içeren video görüntüleri misafirlerle paylaşıldı.

Dr. Rıfat Patır için düzenlenen etkinlik, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Prof. Dr. Nurcan Baykam tarafından Dr. Rıfat Patır’a plaket takdim edilmesiyle sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube