Yayınlanma Tarihi: 12 Kasım 2015 Perşembe

Üniversite-Sanayi İş Birliği Kapsamında Yeni Bir Proje Daha Hayata Geçirildi

Üniversitemiz ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan üniversite-sanayi iş birliği protokolü kapsamında yeni bir proje hayata geçirildi. Hemşehrimiz Sadık Tuncel’in de katkıları ile Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Otomotiv Teknolojileri Bölümü’nün laboratuvarında kullanılmak üzere farklı niteliklerde toplam 7 adet araç motoru üniversiteye teslim edildi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve hemşehrimiz Sadık Tuncel, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Teknolojileri Bölümü laboratuvarını ziyaret ettiler. TBMYO Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette, bölüm akademisyenleri laboratuvar hakkında bilgiler verdiler. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Otomotiv Teknolojileri bölümüne yapılan bu katkının son derece önemli olduğunu, üniversite olarak öğrencileri donanımlı bir şekilde mezun etmeyi temel ilke olarak belirlediklerini ifade ederek laboratuvara kazandırılan yeni motorlar sayesinde öğrencilerin teorik bilgilerini pratik uygulamalarla pekiştireceklerini sözlerine ekledi. Aynı zamanda Prof. Dr. Alkan, “Otomotiv bölümü öğrencilerimiz, hemşehrimiz Sadık Tuncel ve Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla temin edilen iki adet motor kesiti, iki adet otomatik şanzumanlı motor ve 3 adet kullanılmamış motor sayesinde uygulamalı eğitim alabilecekler” diye konuştu.

Üniversiteye kazandırılan motor ve motor aksamları sayesinde teorik ve pratik eğitimin birlikte verilmesinin mümkün hale geldiğini belirten Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal “İşverenler olarak herhangi bir üniversiteden mezun olan kişiyi işe aldığımızda, alanına yeterince hakim olamadığını gözlemleyebiliyoruz. Bu da pratik eğitimin eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu açıdan bakıldığında laboratuvara kazandırılan motor ve aksamları, bu bölümdeki öğrencilerin görerek öğrenmelerini sağlayacak. Bu sayede öğrencilerimiz daha donanımlı ve tecrübe kazanmış bir şekilde okullarından mezun olurken işverenlerimiz de aradığı nitelikli elemanı daha kolay bulmuş olacaklar” dedi. 

Başaranhıncal, motor ve aksamlarının üniversite kazandırılmasında emeği bulunan hemşehrimiz Sadık Tuncel’e ve bu konuda aynı heyecanı paylaşarak hızla harekete geçen  Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür etti. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube