Yayınlanma Tarihi: 10 Kasım 2015 Salı

Rektörümüz İl Genel Meclis Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Genel Meclisi olağan toplantısına katılarak Meclis Üyelerine Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Üniversitemizin kısa süre içerisinde nitelik ve nicelik olarak geliştiğini ve büyük mesafeler kat ettiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi’nin 600’ü aşkın akademik personeli ve 16.000 öğrencisiyle her geçen gün büyümeye devam ettiğini vurgulayarak Sağlık Bakanlığı ile Üniversitemiz arasında imzalanan ortak kullanım protokolü ile sağlık alanında büyük ve hızlı ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.  Hastanemizde pek çok operasyon ve tedavinin gerçekleştirilmeye başladığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, 2017 yılında Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitimlerini Çorum’da alacağını açıkladı.

Üniversitemizin şehirle bütünleşmiş, şehrin her paydaşıyla kucaklaşan bir üniversite olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, ilimizin sanayi ve Ar-Ge bakımından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek yüksek katma değerli ürünlerin üretileceği Teknokentimizin ve uluslararası ölçekli araştırmaların yapılacağı HÜBTUAM’ın hizmete açıldığının altını çizdi.

“Üniversitenin yaptıklarını herkes öğrenmeye başladı. Çünkü bu üniversite şehrin üniversitesi. Çok ciddi yol kat ettiğimizi de büyük bir mutlulukla sizinle paylaşmak istiyorum” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, kalite kavramının önemine dikkat çekerek “Bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan değerlendirmeler de bu başarımızı tescilliyor. URAP sıralamalarında Üniversitemizin yükselişi devam ediyor” şeklinde konuştu. Rektör Alkan, elde edilen bu başarı tablosunun, üniversite ile şehrin kaynaşması ve bütünleşmesinin en somut göstergesi olduğunu ifade etti.

“Üniversite her zaman bir adım fazlasını yapmak zorunda. Bulunduğu şehre katma değer sağlaması gerekir. 5 yıl içerisinde ciddi yol kat ettik. İnkılap Tarihi dersini dışardan gelen hocaya verdiren üniversite, bugün açık kalp ameliyatı yapar hale geldi” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin IV. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu gibi ev sahipliği yapması veya ilimizde düzenlenecek olan 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın hem Çorum’un tanınırlığının artması hem de Üniversitemizin marka değeri yaratması açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Üniversitelerin gelişmesiyle bölgenin gelişmesinin doğru orantılı olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Üniversite doğru konuşlandırılırsa pek çok kurumu ve sektörü harekete geçirir. Çalışmalarımızda sizlerden gelen geri dönüşleri çok önemsiyorum” diyerek Üniversitemizin ilimize örnek bir yapılanma içerisinde olduğunu, tüm çalışmalar bittiğinde kampüslerimizin ve binalarımızın uluslararası standartlarda, çevre dostu, enerji tasarrufu odaklı, özetle her konuda örnek gösterilebilecek bir yapılaşmaya sahip olacağını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde son zamanlarda yaşanan değişim ve dönüşümler sonucu ortaya çıkan başarı tablosunun oluşmasında emeği geçen ve katkıda bulunan başta Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, STK temsilcileri, akademik ve idari personelimiz olmak üzere, tüm emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya “Hitit Üniversitesi’nin şehrimize çok katma değer kattığını biliyoruz. Ancak Rektörümüz gelene kadar içeriğini bilmiyorduk. Sizinle beraber öğreniyoruz. İlçelerimize ve merkezimize yaptığınız her türlü katkı için teşekkür ediyoruz. Çorum büyüyecekse ilçelerle beraber büyüyecek. Hitit Üniversitesi bizim gözbebeğimiz” diyerek İl Genel Meclisi’nin her zaman Üniversitemizin yanında olduğunu vurguladı.

Toplantı, Üniversitemizden beklentiler ve ileriye dönük yapılması planlanan çalışmalar hakkında İl genel Meclis Üyeleri ile istişare edilmesinin ardından sona erdi. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube