Yayınlanma Tarihi: 08 Ekim 2015 Perşembe

Yapı İşleri Daire Başkanlığımız “5. Ulusal Verimlilik Kongresi”nde Üniversitemizi Temsil Etti

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının düzenlediği “5. Ulusal Verimlilik Kongresi” 6-7 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. 

Açılışını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yaptığı kongrede, Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı bir bildiri sundu.

Üniversitemizin Kuzey Kampüs Master Planı yapıldığı esnada verimlilik konusunda yaptıkları çalışmaları aktaran Hasan Baylavlı, Türkiye'de ilk defa bir üniversite kampüsünde ve çok az sayıda kamu kurumunda uygulanan trijenerasyon sistemi hakkında bilgi verdi. Bu sistem sayesinde üniversitenin kendi ihtiyacı olan elektrik enerjisini üreteceğini, bununla beraber ısıtma ve soğutma ihtiyacının da büyük bir bölümünü bu sistemden karşılayacağını açıklayan Baylavlı aynı zamanda yapılan çalışmalarla üniversitenin önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlayacağını da aktardı. Üniversitenin yapılarında enerji verimliliğini destekleyen malzemeler ve sistemler kullanıldığını ve bunların detayları hakkında bilgi veren Baylavlı, enerji verimliliğinin yanısıra depreme dayanıklı, engelsiz  ve yeşil kampüs için de çalışmalar yaptıklarını, çalışmalar tamamlandığında örnek bir kampüs olacağını sözlerine ekledi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube