Yayınlanma Tarihi: 08 Ekim 2015 Perşembe

Rektörümüz Sungurlu MYO İnşaatında İncelemelerde Bulundu

İlçelerimizde yer alan meslek yüksekokullarından en çok öğrenciye sahip olan ve Haziran 2014’te temeli atılan Sungurlu Meslek Yüksekokulunda (SMYO) kampüs inşaatı kapsamında yapılan çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif ile birlikte Sungurlu MYO Kampüs inşaatında incelemelerde bulundu.

Kısa bir süre içerisinde uzun mesafe kat ettiklerini ve bu süreç zarfında Sungurlunun çok büyük desteğinin olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Sungurlu MYO Kampüs çalışmalarının hızla devam ettiğini ve yaklaşık 45.000 m2 arazi üzerinde yer alan kampüste ilk etapta 10.300 m2 kapalı alan yer aldığını, ilk etap projesinde, 23 adet akademik personel ofisi, 4 adet 50 kişilik, 11 adet 80 kişilik derslik, 3 adet bilgisayar laboratuvarı, yemekhane, kantin, ısı ve enerji merkezi binaları, açık-kapalı otoparklar, giriş kapıları ve kampüs altyapısı bulunduğunu ifade etti.

“Kampüs içindeki yapılar deprem güvenliği açısından ülkemizdeki en sağlam yapılara sahip olacak ve 1. Etap inşaatı planlandığı şekilde tamamlanacaktır” diye konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin her geçen büyüdüğünü, ilin tüm dinamikleri ile hep birlikte yapılan çalışmaların sonucunda da Üniversitemizin çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını ifade etti.

Kampüs içerisinde sonraki etaplarda spor salonu, kültür ve kongre merkezi ile kreş yer alacağını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Sungurlulu hayırsever iş adamlarının yapacakları destekler ile ikinci etap inşaat çalışmalarının da kısa sürede tamamlanmasının planlandığını vurguladı.

Üniversitemizin ilimize örnek bir yapılanma içerisinde olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, tüm çalışmalar bittiğinde kampüslerimizin ve binalarımızın uluslararası standartlarda, çevre dostu, enerji tasarrufu odaklı, özetle her konuda örnek gösterilebilecek bir yapılaşmaya sahip olacağını belirterek ayrıca kampüs içerisinde KYK tarafından yapılması planlanan 300 kişilik yurt binasının da proje çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Sungurlu MYO Kampüs inşaatının üst yapılarının kaba inşaatları tamamlanmış olup ince imalatları ile alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Kampüs içerisindeki tüm yapılar tek bir ısı-enerji merkezinden beslenecektir. Böylelikle enerji verimliliği sağlanacaktır. Isı-enerji merkezinden tüm yapılara galeri sistemi ile ısı ve enerji hatları iletilecektir. Sonraki etaplarda yapılması planlanan yapılara göre kampüs altyapı planlaması yapılmıştır.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube