Yayınlanma Tarihi: 05 Ekim 2015 Pazartesi

HİTİTSEM’de Yeni 3 ABD Uyruklu Öğretim Elemanımız Göreve Başladı

Üniversitemizde HİTİTSEM (Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi) bünyesinde 2015-2016 Eğitim Öğretim Döneminde çalışmak üzere yeni 3 ABD uyruklu öğretim elemanımız göreve başladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret eden Gabriela Elise Hochberg, Hannah Christine Arrighi, Zachary Bruce White Hitit Üniversitesi bünyesinde pek çok çalışmayı yapacak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, yeni göreve başlayan 3 ABD uyruklu öğretim elemanı ile HİTİTSEM’de düzenlenen konuşma sınıflarında ve özellikle de Erasmus+ ile yurt dışına gidecek olan öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlayacağını, fakülte ve yüksekokullarımızda İngilizce eğitimler konusunda okutmanlarımıza yardımcı olarak değerlendirileceğini dile getirdi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da Üniversitemizde çok sayıda yabancı uyruklu öğretim elemanı olduğunu ifade ederek ABD’den gelen hocalarımızın sayısının 4’e yükseldiğini belirtti. Üniversitelerde yabancı uyruklu bir öğretim elemanının görev alabilmesi için çeşitli yöntemlerin bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Alkan bu yöntemleri şu şekilde sıraladı:

  • YÖK kanalıyla sözleşmeli öğretim elemanı,
  • Fulbright ile yıllık anlaşmalı öğretim elemanı,
  • TÜBİTAK kaynaklı misafir öğretim elemanı,
  • Kısa süreli Mevlana Programı ile öğretim elemanı,
  • Kısa süreli Erasmus+ Programı ile öğretim elemanı, 
Prof. Dr. Alkan bu yöntemlerin kullanılmasıyla dünyanın dört bir yanından Üniversitemize her geçen gün talebin arttığını sözlerine ekleyerek Yrd. Doç. Dr. Başcı’ya ve merkez bünyesinde kursları veren tüm öğretim elemanlarımıza teşekkür etti.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube