Yayınlanma Tarihi: 28 Ekim 2015 Çarşamba

Rektörümüz AK Parti Çorum Milletvekili Adayı A. Sami Ceylan ile Birlikte Tıp Fakültemizi Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ak Parti Çorum Milletvekili Adayı A. Sami Ceylan ile birlikte Tıp Fakültemizi ve T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek gerçekleştirilen çalışmalar ve ileriye dönük yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler aldı.

Gerçekleştirilen ziyarette İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Ömer Sobacı, Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Çorum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış ve T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir de hazır bulundular.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Ak Parti Çorum Milletvekili Adayı A. Sami Ceylan ilk olarak Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı’yı ziyaret ederek Tıp Fakültemizdeki gelişmeler hakkında bilgiler aldılar.

 Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 2012 yılında Sağlık Bakanlığı ile yapılan afiliasyon sonrasında Tıp Fakültemizde şimdiye kadar ilimizde yapılmayan/yapılamayan pek çok cerrahi operasyonun yapılabilir hale geldiğini ve 3 yıldır bu noktada çok ciddi gelişmelerin kat edildiğini ifade ederek çok köklü bir geleneğe sahip olan hastanemizin Tıp Fakültesi ile birlikte daha da güçlendiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Alkan, Tıp Fakültesi bünyesinde 60’a yakın öğretim üyesi olmak üzere 70 tane öğretim elemanı olduğunu da söyleyerek 2017 yılında Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencilerinin Çorum’da eğitimle başlayacağını vurguladı. 

Kampüs çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Artık bundan sonra Hitit Üniversitesi’nin yolu bellidir, çizgisi bellidir. İnşallah sizlerin destekleri ve arkadaşlarımızın gayretleriyle her geçen gün büyüyen, adından söz ettiren bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyoruz. Uluslararası ve ulusal bazı göstergeler büyük önem arz ediyor. 2015-2016 URAP sıralamalarında Üniversitemiz yükselmeye devam ediyor. Bu göstergeler bizim doğru yolda olduğumuzu, bağımsız kurumların bu dediklerimizi doğruladığını göstermesi adına da son derece önemli” diyerek Üniversitemize gösterilen ilgiden ve verilen desteklerden dolayı ilimizin tüm paydaşlarına teşekkür etti.

Üniversitemiz ile şehrin, halkın kucaklaştığını ifade ederek sözlerine başlayan Ak Parti Çorum Milletvekili Adayı A. Sami Ceylan, daha önce soyut bir kavram olarak kalan Üniversitemizin, Rektörümüzün gelmesiyle birlikte somutlaştığını ve 5. senesinde %100 bir artış ile 16000 öğrenciye ulaştığını belirtti. Gün geçtikçe yükselen bir ivmeye kazanan üniversitenin var olduğunu söyleyen Ceylan, uluslararasılaşmanın önemine dikkat çekerek uluslararası arenada pek çok etkinliğin düzenlendiğini ve 2016 yılında Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın, 2017 yılında Avrupa Üniversiteler Futsal Şampiyonası’nın Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 Teknokent ve HÜBTUAM ile üniversite-sanayi işbirliği anlamında büyük bir köprünün kurulduğunu ifade eden Ceylan, üniversite ile beraber Çorum’un, Çorum sanayisinin gelişeceğine olan inancının tam olduğunu vurgulayarak “Emekleme dönemini geçtik. Şu an yürüme dönemindeyiz ve inşallah kampüsümüz ile birlikte koşmaya başlayacağız. Çorum üniversite ile anılan bir şehir olacak. Yeter ki bizlere destek versinler, güvensizler. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı da gerçekleştirmiş olduğu sunumda Tıp Fakültesi hakkında genel bilgi paylaşımında bulunarak öğrencilerin öğrenimlerini Çorum’da devam ettirebilmeleri için gerekli eğitim-öğretim alt yapı çalışmaları tamamlandığını ve Fakültemiz bünyesinde aynı zamanda uzmanlık eğitiminin de verildiğini ifade etti. Prof. Dr. Dolapçı, “Uzmanlık eğitiminin ilk mezunu 2015 yılı Temmuz ayında Aile Hekimliği Anabilim Dalı tarafından verilmiştir. Halen İç Hastalıkları, Genel Cerrahi ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dallarında uzmanlık öğrencileri eğitim-öğretimlerini sürdürmektedir” dedi. 

“Her geçen gün daha da hızla büyüyen Fakültemiz çağdaş tıp eğitimi verebilen, nitelikli araştırmalar ortaya koyabilen ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilen; ulusal ve uluslararası düzeyde söz sahibi olan tıp fakülteleri arasında yer alma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” diyen Prof. Dr. Dolapçı, yapılan çalışmalarda tüm emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Ardından T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden heyete Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir tarafından sunum gerçekleştirilerek hastane personel durumu, hasta istatistikleri, tıbbi cihaz durumu ve son bir yılda yeni açılan ve yenilenen fiziksel mekanlar hakkında bilgiler verildi.

2012 yılında imzalanan ortak kullanım protokolüyle hastanede yapılan işlemlerin çeşitliliğinin ve zorluk derecesinin arttığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Zehir, Çorum halkının hastanemize olan teveccühünün bu tarihten itibaren artarak devam ettiğini vurguladı. Kanser hastalarının büyük şehirlere sevk çilesini bitirmeye yönelik olarak özellikle Genel Cerrahi, Üroloji ve Kadım Doğum alanlarında profesörler tarafından yapılan başarılı ameliyatların istatistiklerini paylaşan Yrd. Doç. Dr. Zehir, doğuştan ayak anormalliği düzeltme ameliyatı, doğuştan kalça çıkıklığı ameliyatlarının başarıyla gerçekleştirildiğini ve açık kalp ameliyatları için il dışana sevk çilesinin bitirildiğini vurgulayarak ortak kullanım protokolünden sonra acil servisten sevk oranlarının yıldan yıla ciddi oranda düştüğünü açıkladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube