Yayınlanma Tarihi: 25 Ekim 2015 Pazar

Geleceğin Öğretmenlerine Öğretmenlik Vizyon Programı Düzenlendi

Üniversitemiz, İlim Yayma Cemiyeti ve Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD) işbirliğinde Geleceğin Öğretmenlerine Öğretmenlik Vizyon Programı isimli etkinlik Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Av. Mehmet Karadağ, İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi Onursal Başkanı Aydın Hoşbaş, Üniversitemiz öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Otrar, Eğitimci-Yazar Muhammet Yılmaz ve Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Av. Mehmet Karadağ, sivil toplum kuruluşlarının gelişmiş ülkelerde yönlendirilen değil yön veren konumda olduğunu söyleyerek “Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum’daki STK’ların ufkunu açan bir yönetici. Çorumlular olarak böylesine bir idareci ile ne kadar gurur duysak az” dedi.

Üniversite ile sivil toplum işbirliğinin Çorum’a önemli kazanımlar sağlamaya devam edeceğine inandığını belirten Karadağ, öğretmen adayları için düzenledikleri eğitim programının faydalı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Dünyanın hızla değiştiğini ve dönüştüğünü ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, küreselleşmenin toplumun tüm kesimlerini olduğu gibi üniversite ve STK’ları da etkilediğini söyleyerek “Türkiye’nin eğitim alanında kat edecek daha çok yolu var” dedi.

“Yaşanan küresel değişimde üniversite ve STK’lar kendilerine yeni bir yol ve yön çizmek zorunda” diye konuşmasına devam eden Rektör Prof. Dr. Alkan, geçmişte ikna odaları oluşturarak başörtüsüyle uğraşan üniversitelerin dünyadaki bilimsel sıralamadan uzak siyasi meselelerle meşgul olduğunu hatırlatarak gelinen noktada yükseköğretimde önemli bir mesafe alındığını dile getirdi.

Eğitimde kat edilmesi gereken daha çok mesafe olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, ilim öğrenmenin çok önemli olduğunu belirterek öğrencilerden sunulan imkanları iyi değerlendirmelerini isteyerek bugünün gençlerinin çok büyük işler yapacak vizyon ve potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Rektör Alkan, eğitim programının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı. 

Yapılan konuşmaların ardından Eğitimci-Yazar Muhammet Yılmaz “Etkili Öğretmenlik Tecrübeleri”, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Otrar “Eğitimde Etkili İletişim”, Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu ise “Öğretmenin İnsan ve Eğitim Felsefesi” konulu birer sunum yaptılar.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube