Yayınlanma Tarihi: 22 Ekim 2015 Perşembe

OKA 2015 Yılı Kalkınma Kurulu Toplantısının Üçüncüsü Yapıldı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) 2015 Yılı Üçüncü Kalkınma Kurulu Toplantısı Üniversitemiz ev sahipliğinde Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü ve Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin yaptı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü ve Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin tarihi ve sanayisi ile güç katan, her gün büyüyen Çorum’da toplantı yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek toplantıda alınacak kararların, yapılacak sunumların illerimize, bölgelerimize, Orta Karadeniz Bölgesi’ne ve genel olarak tüm ülkemize ve insanlığa hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Vali Yardımcısı Savaş Tuncer, Kalkınma Ajanslarının kuruluş nedenlerine değinerek “Amacımız bölgelerin gelişme hedeflerini belirlemek, bölgesel stratejilerini uygulanması için kamu kesimi, özel sektöre ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iletişim ve iş birliğini arttırmak, yerel ve bölgesel girişimciliği desteklemek, bölgenin içsel dinamiklerini tespit ederek bunların ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmasına yardımcı olmak ve bu yönde çözüm üretmektir.” dedi. 

Vali Yardımcısı Savaş Tuncer, “Bu amaçlar doğrultusunda 2009’dan bu yana faaliyetlerini devam ettiren OKA, bölgedeki kamu kurumları, özel kesim ve sivil toplum örgütlerinden oluşan kalkınma kurulu ve yönetim kurulu ile birlikte bölgeye katılımcılık, toplumsal sorumluluk, tarafsızlık, saydamlık ve erişilebilirlik gibi değerler ışığında yön vermektedir” diye konuşarak OKA yatırımlarına ve projelere verilen desteklere değindi. 

Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi Çorum Teknokent tamamlanmış ve Teknokent’e başvuran firma sayısının artmakta olduğunu, 2023 hedefleri doğrultusunda üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmenin, akademisyenlerle iş dünyasını bir araya getirerek güçlü üniversite-rektör iş birliğini oluşturulmasının, aynı zamanda Çorum Teknokent’te firmalarımızın yüksek katma değerli ve yenilikçi ürünler üretmesini, uluslararası ölçekte rekabet edebilir hale gelmesinin hedeflendiğini açıklayan Tuncer, aynı zamanda 2016 yılının Çorum için önemli olduğunu, Hattuşa’nın 28 Kasım 1986 yılında UNESCO tarafından Dünya Miras Alanına alınmasının 30.yılı kapsamında Boğazkale’de bir dizi etkinlikler ile kutlanacağını ve Çorum’un hak ettiği turizm seviyesine getirmeyi de hedeflediklerini sözlerine ekleyerek toplantının ilimize ve bölgemize hayır getirmesini dileyerek konuşmasını tamamladı.

Protokol konuşmaları sonrasında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü ve Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İbrahim Akpınar, Amasya İl Planlama Koordinasyon Müdürü Muharrem Akgün, Amasya OSB Genel Müdürü Hasan Avcı tarafından Divanı oluşturulan toplantı; Harun Çiçek’in “Resmi İstatistik Programı ve İdari Kayıtlar”, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Uzmanı Serdar Günyel’in Hayvancılık konusundaki sunumu, Çorum Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş’in “TR83 Bölgesinde Kırsal Kalkınma Destek ve Yatırımları”, Hakan Kökpınar’ın “TR83 Bölgesinde TKDK Destekleri”, OKA PPKB Uzmanı Zeynep Tuğba Şavlı’nın “TR83 Bölgesi’nde Göç” başlıklı sunumlarının ardından soru-cevapla sonlandı.

Toplantı sonrasında Orta Karadeniz Kalkınma Kurulu Üyeleri Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Alkan, 2015 Yılı Üçüncü Kalkınma Kurulu Toplantısının ülkemize, bölgemize ve ilimize katma değer katmasını, kurul toplantısının ve ajans çalışmalarının bölgesinde faydalı sonuçlara ve hayırlara vesile olmasını diledi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube