Yayınlanma Tarihi: 21 Ekim 2015 Çarşamba

FİSU Delegelerinden Üniversitemize Ziyaret

2016 yılında ilimizde Üniversitemizin organize edeceği 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası (WUC) dolayısıyla Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu (FISU)  Delegeleri Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer,  FISU Dünya Şampiyonası Koordinatörü Paulo Pedriera, Teknik Komite Başkanı, Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı, aynı zamanda FILA Hakem Hocası ve FILA Hakem Kurulu Üyesi Doç. Dr. Halil İbrahim Cicioğlu, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi, Üniversitemiz BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner ve öğretim elemanları bulundu.

Ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, WUC 2016 Şampiyonasının üniversitemiz tarafından yapılacak olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını, dünyanın pek çok ülkesinden ilimize yüzlerce spor insanının katılacağı uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapılacak olmasının ilimiz açısından büyük bir önem taşıdığını ifade ederek etkinliğin alınmasının artık bir dünya üniversitesi olmaya başladığımızın somut göstergelerinden biri olduğunu dile getirdi.

Şampiyonanın alınmasında Prof. Dr. Kemal Tamer’in çok büyük desteği olduğunu ifade eden Prof. Dr. Alkan, Çorum ve Üniversitemiz olarak şampiyonaya hazır olduğumuzu, ilimize ve üniversitemize büyük yarar sağlayacak bu organizasyonun başarılı geçmesi için gayret içerisinde olduklarını vurgulayarak Üniversitemizin yapmakta olduğu gayretli çalışmalarla ve almış olduğu desteklerle iyi bir şekilde koordine edilerek başarıya ulaşılan bu ekip çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Hitit Üniversitesinin her işin üstesinden geleceğini ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyerek üniversitemize şampiyonada başarılar diledi.

Paulo Pedriera ise Çorum’dan çok etkilendiğini, ekibin profesyonel bir yaklaşım sergilediğini, FISU Dünya Şampiyonası Koordinatörü olarak ilk kez böyle samimi bir ekiple karşılaştığını ifade ederek FISU’nun başka etkinlikleri de üniversiteye verebileceklerini sözlerine ekledi.

Ziyaret kapsamında Çorum Milletvekilimiz Salim Uslu ile yapılan toplantıda heyet, Şampiyona ile ilgili bilgi verdi. Çorum Milletvekili Salim Uslu ise delegelere ayrı ayrı teşekkür ederek Şampiyona için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Ziyaretin ardından genel teknik bir değerlendirme yapan heyet, Şampiyonanın yapılacağı tesiste incelemelerde bulundu.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube