Yayınlanma Tarihi: 18 Ekim 2015 Pazar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Ahmet Erdem Üniversitemizi Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Ahmet Erdem, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette Çorum Valisi Ahmet Kara, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon ve İl Jandarma Komutan V. J.Albay Metin Özbek, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Milletvekili Adayı Bekir Horuz, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu hazır bulundular.

Üniversitemizde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Koordinatörlüğü kurulduğunu ve bu Koordinatörlük kapsamında İSG eğitimlerinin verildiğini ifade ederek aynı zamanda tüm yerleşkelerin risk analiz cetvellerinin oluşturulduğunu söyledi.

Üniversitemizde İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitim Merkezi’nin oluşturulduğunu ve bölüm/program müfredatlarına İş Sağlığı ve Güvenliği Dersinin eklendiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, il genelinde bu konu ile ilgili bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak adına pek çok etkinliğin düzenlendiğini belirtti. Hitit Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (HUZEM) hakkında da bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Alkan, HUZEM kapsamında 25.000 öğrenciye 10 farklı dersin verildiğini ifade etti.  

Bu konularda yoğun çalışmaları profesyonel bir şekilde yapmaya devam ettiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Üniversite olarak sahip olduğumuz bilgi birikimini bölgesine aktaran bir modeli çok benimsiyoruz ve bu kapsamda da Üniversitemizi şekillendiriyoruz” diyerek bu anlayışı iş sağlığı ve güvenliği alanında da hayata geçirmek istediklerini belirtti. Bu çerçevede “İş Yerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütülmesi” konusunda Üniversitemizin Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte çalışmalar yapmaya hazır olduğunun vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, bunun için gerekli olan yönetmelik değişikliğinin yapılması için desteklerini beklediklerini söyleyerek Bakanlığımızın İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yapacağı her türlü projede birlikte çalışma yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.   

Üniversitemizin İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmalarından TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun övgüyle bahsettiğini ve bu sebeple ziyaretini gerçekleştirdiğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, İş Sağlığı ve Güvenliği noktasında eğitimlerin güzel bir şekilde verilmesi ve çalışanların bu eğitimlerden yararlanabilmesinin önemli olduğunu belirterek bu konuda çalışmalarımıza destek vereceklerini ifade etti. 

“Amacımız bu çalışmalara destek vermek. İş Sağlığı ve Güvenliği konusunu kültürümüze yerleştirmeliyiz ve bunu da üniversitelerimizle sağlarız” diyen Bakan Erdem, illerin gelişimi açısından üniversitelerin büyük önem arz ettiğini ve bilgi birikimini bulunduğu bölgeye aktaran üniversite modelini çok benimsediklerini vurgulayarak bu çalışmaları görmenin ve duymanın memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Ziyaret sonrası İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitim Merkezi’ni gezen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Doç. Dr. Dursun Ali Köse’den bilgiler aldı. Doç. Dr. Köse, şu ana kadar kurslarımızda Üniversitemiz öğretim elemanlarınca çok sayıda kursiyere İş Güvenliği Uzmanlığı eğitiminin başarıyla verildiğini söyledi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube