Yayınlanma Tarihi: 15 Ekim 2015 Perşembe

Yabancı Uyruklu Bir Öğretim Elemanımız Daha Göreve Başladı

Eğitim-öğretim faaliyetlerinin sadece yerel düzeyde değil, uluslararası arenada da ele alınması gerekliliğinin bilinciyle hareket eden, farklı ülkelerden öğrenci ve öğretim elemanı akışının sağlanması, yabancı dil öğretimi ve bu bağlamda uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veren Üniversitemizde, yabancı uyruklu bir öğretim elemanımız daha göreve başladı.

Sudan’daki Al-Neelain University’den gelen ve Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi İslami Bilimler bölümünde göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Eltom Muhammed Elmoshraf, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi ve Mevlana Programı Koordinatörü Doç. Dr. Abdurrahman Asan ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

12-14 Ocak 2015 tarihleri arasında Sudan’ın Hartum şehrinde düzenlenen Türk Üniversiteleri 1. İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı sonrası Dongola Üniversitesi ile yapılan Mevlana Değişim Programı anlaşmasıyla oluşturulan iş birliğimizi geliştirmek amacıyla Dongola Üniversitesi  Heyetinin Üniversitemizi ziyaret ettiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yapılan çalışmaların somut çıktılarını görmenin Üniversitemiz adına gurur verici olduğunu, öğretim elemanı kadrosunu sürekli arttıran Üniversitemize dünyanın dört bir yanından gelen taleplerin hızla çoğalmasının memnuniyet verici bulduğunu belirtti. 

Uluslararasılaşma sürecinde özellikle ortak pek çok yanımız olan Türk Cumhuriyetleri, Afrika ve Balkan coğrafyasındaki ülkeler başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerle bilimsel ortak çalışma imkanlarını sağlayacak ikili iş birlikleri konusunda kısa sürede büyük gelişmeler kaydedildiğini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  uluslararasılaşmanın çok önemli olduğunu, farklı kültürlerin bir araya gelerek son zamandaki ortak uluslararası çalışmaların yoğun akademisyen ve öğrenci değişimini getirdiğini, bu kapsamda Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Doç. Dr. Abdurrahman Asan’ın prosfesyonel çalışmalarının ve yaşanan gelişmelere çok büyük katkı sağladığını, uluslararası gelişimin her geçen gün arttırılması için gayretlerin ve girişimlerin devam edeceğini vurgulayarak yabancı uyruklu öğretim elemanımız Yrd. Doç. Dr. Eltom Muhammed Elmoshraf’a başarılar diledi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi İslami Bilimler bölümünde göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Eltom Muhammed Elmoshraf, Türkiye’ye ve Çorum’a ilk kez geldiğini, Üniversitedeki hem fiziki yapılanma hem de eğitiminden çok etkilendiğini ve kendisine gösterilen yakın ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Üniversitemiz bünyesinde görev almaktan mutlu olduğunu ifade etti. Aynı zamanda Yrd. Doç. Dr. Elmoshraf, kaliteli eğitim verilen Hitit Üniversitesine ülkesindeki gerek öğrencilerin gerek akademisyenlerin üniversitemize gelmelerini teşvik edeceğini de sözlerine ekledi.

Üniversitemiz  120 üniversite, 46 ülke ve 4 kıta ile toplam 152 anlaşma yapmış olup göreve başlayan bu öğretim elemanımızla birlikte yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı 15’e ulaşmıştır.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube