Yayınlanma Tarihi: 15 Ekim 2015 Perşembe

La Salle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Joseph Ugras Rektörümüzü Ziyaret Etti

La Salle Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Joseph Ugras, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

İki üniversite tarafından imzalanan ikili işbirliği anlaşması kapsamında karşılıklı akademik çalışmaların ilerletilmesi amacıyla Üniversitemizi ziyaret ettiğini belirten Doç. Dr. Joseph Ugras, başta MBA programları olmak üzere iki üniversite arasındaki mevcut ikili işbirliğinin genişletilmesi konusunda Üniversitemize katkı sağlayabileceğini vurgulayarak 20 Ekim 2015 Salı günü ÇTSO Konferans Salonu’nda “MBA Nedir?” konulu konferans vereceğini sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş olduğu ABD ziyareti kapsamında La Salle Üniversitesi ile işbirliğimizin geliştirilmesine yönelik görüşmeler yaptığını ve imzalanan ikili işbirliği anlaşmasının oldukça kısa sürede olumlu sonuçlar vermesinin çok sevindirici olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, en güncel bilgi ve becerilerle donatılmış, mesleki açıdan yetkin, vizyonel bakış açısına sahip ve inovatif düşünebilen öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini ve istihdam odaklı bölüm/program açmaya özen gösterdiklerini vurguladı. Sanayi ve ilgili sektörlerle işbirliği yapmaya yönelik enstrümanların geliştirilmesinin önemiyle hareket ettiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, bu kapsamda başta İİBF olmak üzere Üniversitemizin tüm birimlerinde yeni bölümler açıldığını belirtti.

Günümüz dünyasında sadece öğrenci yetiştiren üniversite modelinin yerini, sahip olduğu bilgi birikimini içinde bulunduğu topluma aktaran yeni bir modele bıraktığının altını çizen Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde MBA programlarının hızlandırılması ve geliştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini dile getirerek MBA lisansüstü programları ile üniversite-sektör işbirliğinde daha fazla yol kat edileceğini ifade etti ve bu konudaki katkılarından dolayı Doç. Dr. Joseph Ugras’a teşekkür etti. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube