Yayınlanma Tarihi: 09 Ocak 2015 Cuma

TÜİK Samsun Bölge Müdüründen Rektörümüze Ziyaret

Üniversitemiz ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde “TÜİK Verileri Işığında İstatistiklerle Çorum” konulu panele katılmak üzere ilimize gelen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Samsun Bölge Müdürü Harun Çiçek ve TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü Bilgi İşlem ve İletişim Takım Sorumlusu Berkan Gürler, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti. Ziyarette Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömür Demirer de hazır bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Samsun Bölge Müdürü Harun Çiçek, Üniversitelerle birlikte çalışmanın önemine vurgu yaparak Üniversitemizle ortak çalışmalar yapılabileceklerini dile getirdi. Davetlerinden ve panele vermiş oldukları katkılardan dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür eden TÜİK Samsun Bölge Müdürü Çiçek, kurum olarak Hitit Üniversitesi ile her türlü işbirliğine sıcak baktıklarını, birlikte çalışmalar yapmaktan da büyük bir mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ülkemizin ekonomik, sosyal, demografik ve kültürel yapısı ile ilgili bilgileri, başta kamu kurum ve kuruluşları ve araştırmacılar olmak üzere kamuoyunun kullanımına sunan TÜİK’in pek çok farklı alana ait veri ve bilgileri toplayarak başarılı çalışmalara imza attığını ifade etti. Dünya standartlarında gerçekleştirilen bu çalışmaların geleceğe dönük projeksiyonların yapılmasında büyük bir rol oynadığını, Hitit Üniversitesi'nin orta ve uzun vadedeki projeksiyonlarında da TÜİK verilerinden yararlandıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, kurumlar arası ikili işbirliğinin öneminden hareketle TÜİK’le de ortak çalışmalar yapabileceklerini sözlerine ekledi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube