Yayınlanma Tarihi: 09 Ocak 2015 Cuma

Rektörümüz HİTİTSEM’i Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (HİTİTSEM) ziyarette bulunarak,  merkez faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, HİTİTSEM’de gerçekleştirilmekte olduğu yabancı dil eğitimleri, bilgisayar eğitimleri, proof reading hizmeti konularında bilgiler vererek Merkezin, yabancı dil konusunda Çorum’da ilklerin yaşanmasına yaptığı katkılara dikkat çekti.

Özellikle İngilizce eğitimi konusunda halen 3 ABD uyruklu öğretim elemanı ve Üniversitemizin İngilizce okutmanlarının katkıları ile Genel İngilizce, YDS Hazırlık Eğitimi, TOEFL, Pearson PTE ve İngilizce Konuşma Grupları ile eğitime devam edildiğini bildirerek ayrıca Japonca kursunun şu an bir sınıf halinde devam ettiğini gelecek dönem 2 sınıf olarak eğitime devam edileceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, İtalyanca kursuna da yoğun talep olduğunu gelecek dönemde bu dillere ek olarak Rusça kursu için hazırlık çalışmalarının yapıldığından bahsederek HİTİTSEM’in dil eğitiminde Çorum’da ilklerin yaşandığı bir eğitim kurumu olduğunun altını çizdi. Dil eğitiminde kullanılan kitapların ve ders materyallerinin orijinal ve alanında en iyi kitaplar olduğundan bahsederken, Genel İngilizce eğitimlerinde yararlanılan Akıllı TV Yazılımını Çorum’da ilk ve tek kullanan eğitim kurumu olduklarını ifade ederek bu yazılımı Merkez bünyesinde 4 Adet 160 cm. ebatlı Akıllı TV’lere kurulduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Başcı, interaktif eğitimin tüm nimetlerinden faydalandıklarını belirterek HİTİTSEM’de verilen eğitimlerin yanı sıra 3 ABD Uyruklu eğitmenin katkısı ile Proof Reading hizmeti verildiğini ve  akademisyenlerimizin İngilizce yazmış oldukları makale, tebliğ, kitap, vb eserlerin de ücretsiz olarak yazım ve dil bilgisi kurallarına göre rekadsiyon hizmeti verildiğinden bahsetti.

Bilgisayar laboratuvarında da çok sayıda Bilgisayar tabanlı eğitimlerin verildiğini ve gelecek dönem de de bu eğitimlerin devam edeceği belirten Yrd. Doç. Dr. Başcı, ziyaretlerinden ve sağlamış oldukları tüm desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkürlerini sundu.

Yapılan özverili çalışmalar sonrasında somut gelişmeleri görmenin Üniversitemiz adına gurur verici olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, tüm birimlerimize olduğu gibi HİTİTSEM’e de desteklerinin artarak devam edeceğini açıkladı. Merkez bünyesinde görev yapan personelle de genel durum değerlendirmesi yapan Rektör Prof. Dr. Alkan, HİTİTSEM’in faaliyetlerinden memnun olduğunu belirterek başarı dileklerini iletti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube