Yayınlanma Tarihi: 08 Ocak 2015 Perşembe

Rektörümüz Çorum Ziraat Odası Başkanını Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan’ı ziyaret etti. Ziyarette Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Asan da hazır bulundu.

Çiftçimizin daha güçlü ve modern bir üretim yapabilmesi için bilinçli hareket etmesinin gerekliliğine dikkat çekerek “Fikirde de üründe de endüstrileşmeli” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, tohum kalitesinin ve toprağa ekilen veya dikilen ürünün uyuşmasının öneminden hareketle çiftçimizin, alışa gelen tecrübesini bilimsel kriterlerle birleştirdiğinde daha da güçleneceğini açıkladı.

Toprak tahlillerinin çiftçinin en büyük sorunu olduğunu ve topraktan verimli ürün almanın da bu tahlillere bağlı olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, bu alandaki sektörel taleplerin Üniversitemiz bünyesinde var olan Merkez Labaratuvarda karşılanabileceğini söyledi.

Çorum’a ve Çorumluya daha güzel ve daha faydalı hizmetler vermek derdinde olduklarını ifade ederek  “Çorum ile iç içe olmayı çok önemsiyoruz. Biz sadece bilim yapan, öğrenci yetiştiren kurum olmaktan ziyade tüm kamu ve özel sektörle, sivil toplum kuruluşlarıyla iç içe olan bir kurum olmayı istiyoruz” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, göreve geldikleri günden bu güne tüm paydaşlarımızla koordineli bir şekilde çalıştıklarını ve birlikte yapılan çalışmaların sonucunda da Üniversitemizin somut sonuçlar aldığını ve almaya devam edeceğini ifade ederek Üniversitemizin gelişim sürecine katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür etti.

Çorum çiftçisini ekonomik olarak daha da güçlü hale getirmek için yapmış oldukları çalışmalara ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan da Ziraat odası olarak Üniversitemizin her kesime fayda sağladığını gördüklerini belirterek Üniversitemizin tüm paydaşları ile birleştiğini ifade etti.

Gerçekleştirdikleri ziyaret ve yapmış olduğu değerli çalışmalar için Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür eden Ziraat Odası Başkanı Sayan, toprak tahlilinin öneminden hareketle toprak tahlillerini bizzat kendisinin tahlile götürdüğünü belirterek Üniversitemiz Merkez Labaratuvarı sayesinde daha verimli çalışmalar yapabileceklerini kaydetti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube