Yayınlanma Tarihi: 23 Eylül 2014 Salı

II. Liselerarası Matematik ve Zeka Oyunları Yarışması Yapıldı

Geleceğimizin teminatı olan gençlere bilimi ve matematiği daha fazla sevdirebilmek amacıyla yürütülen ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen “Gençlerle Matematiğin Sihirli Dünyasına Yolculuk” projesinin bir bölümü olan “II. Liselerarası Matematik ve Zeka Oyunları Yarışması” Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından organize edilen ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleştirilen yarışmaya Çorum il ve ilçe merkezlerinde yer alan 15 okuldan birçok öğrenci katılırken, katılımcılara matematik ve zekâ oyunlarından oluşan toplam 8 soru soruldu.

“Gençlerle Matematiğin Sihirli Dünyasına Yolculuk” isimli proje 25 Eylül 2014 Perşembe günü Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenecek olan konferans ve yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erecek.