Yayınlanma Tarihi: 03 Ağustos 2014 Pazar

Üniversitemize Başvuran Filistinli Öğrencilerin Tümü Kabul Edildi

İnsan haklarını ve uluslararası hukuku hiçe sayan İsrail hükümetinin Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırısı yüzünden Orta Doğu coğrafyasında büyük bir insanlık trajedisi yaşanmaktadır.

Gazze'de yaşanan insanlık dramını dünya kamuoyuna taşıyan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın da içerisinde yer aldığı 117 üniversite rektörü, Filistinli gençlerin ücretsiz eğitimi için Ankara'da biraraya gelerek devlet ve vakıf üniversiteleri bünyesinde Filistinli öğrencilere ek kontenjan ve burs verilmesi yönünde karar aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz bünyesindeki tüm eğitim birimlerine Filistinli öğrencilerin yaptıkları başvuruların kabul edildiğini ve Üniversitemiz imkanları çerçevesinde her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi.