Yayınlanma Tarihi: 12 Ağustos 2014 Salı

HİTİTSEM'de Erasmus+ İle Yurtdışına Gidecek Öğrencilerimize Yoğun İngilizce Eğitimi

Üniversitemizin her geçen gün artan ikili anlaşmalarına istinaden yurt dışında 1 ya da 2 dönem eğitim almak üzere gitmek isteyen öğrenci sayılarımız da her geçen gün artmaktadır. Üniversitemizin değişik fakültelerinde eğitim gören öğrencilerimiz yapılan sınavlarda başarılı olarak yurt dışında anlaşmalı olan üniversitelerin bölümlerinde Eylül ayından itibaren eğitim almak üzere belirlenmiştir. Öğrencilerimiz gittikleri ülkelerde ve bölümlerde hem ülkemizi hem de üniversitemizi temsil edeceklerdir. Dönem boyunca alıp başarılı oldukları dersleri, kendi bölümlerindeki ders müfredatlarına uygun olarak eşleştirilecek ve bu derslerden başarılı sayılacaklardır.

Öğrencilerimiz gittikleri ülkelerde genel olarak İngilizce konuşacak ve seçmiş oldukları derslere girerek sınav ve ödev gibi sorumlulukları yerine getireceklerdir. Bu aşamada sahip oldukları İngilizce dil yeterliklerini desteklemek amacıyla  ana dili İngilizce olan ve HİTİTSEM’de tam zamanlı olarak çalışan ABD uyruklu İngiliz öğretim elemanlarımız ile de yoğun bir eğitim almaya başlamışlardır.

HİTİTSEM’de verilen eğitim özellikle Erasmus+ kapsamında yurt dışına gidecek öğrencilere yönelik olarak belirlenmiş ve içeriği zenginleştirilmiştir. Dersler Joseph Anthony Wheeler, Stacy D. Taylor ve William J. Hagood tarafından verilmekte olup öğrencilerimizin ihtiyaç duyacakları tüm konuları kapsamaktadır. Eğitim, HİTİTSEM binasında Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri 14:00 - 17:00 saatleri arasında toplam 1 ay ve 48 saat üzerinden öğrencilerimize ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Farklı telaffuz aksanlarına göre de içeriği zenginleştirilen bu eğitim ile öğrencilerimizin başarısına başarı katmak hedeflenmektedir.

Düzenlenen bu eğitim ile öğrencilerimiz hem ülkemizi hem de Üniversitemizi temsil ederken ihtiyaç duyacakları İngilizce konuşma, dinleme ve yazma yetenekleri desteklenmekte ve böylece Üniversitemizin tanınırlığı arttırılarak daha fazla sayıda öğrencimizin bu imkanlardan yararlanmasına katkı sağlanmaktadır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube