Yayınlanma Tarihi: 16 Temmuz 2014 Çarşamba

2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası Bayrağı Üniversitemizde

Macaristan’ın Pecs şehrinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası (WUC - 2014) sonrasında Üniversitemiz heyeti şampiyona bayrağını teslim aldı.

Bilindiği üzere 2016 yılında gerçekleştirilecek olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonasının (WUC - 2016) Üniversitemiz tarafından ilimizde gerçekleştirilmesi için yapılan başvurumuz FISU İcra Komitesinin 09 Kasım 2013 tarihinde yapılan toplantısında değerlendirilmiş ve şampiyonanın ilimizde yapılmasına karar verilmiştir.

Her iki yılda bir organize edilen ve FISU’nun Dünya Üniversiteler Şampiyonaları takviminde yer alan bir organizasyon olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın 11.’si Macaristan’da 50’nin üzerinde üniversiteden 500’e yakın sporcunun katılımıyla gerçekleştirilmiş olup, 2016 yılında Üniversitemizde düzenlenecek olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın bayrağı, Macaristan’da sona eren şampiyona sonrasında düzenlenen törenle Üniversitemiz heyetine teslim edildi.

Bayrak teslim alma töreninde ilimizi ve Üniversitemizi tanıtan sunum yapan Türk Güreşinin FILA’daki hakem gururu Doç. Dr. İbrahim Cicioğlu, Türkiye ve Çorum’un organizeyi başarıyla yapacağını açıklayarak tüm ülkeleri şampiyonaya katılmaya davet etti.

2014 Dünya Güreş Şampiyonası’nda incelemelerde bulunmak üzere Macaristan’a giden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, Genel Sekreter Erdal Kanık, BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erkan Demirkan, Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Gümüşdağ, Yrd. Doç. Dr. Alparslan Kartal, Yrd. Doç. Dr. Hasan Eker, Öğr. Gör. Aydoğan Soygüden ve Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü İsmail Eker’den oluşan Üniversitemiz heyeti, Macaristan’da düzenlenen şampiyonada Üniversitemizi ve ülkemizi başarıyla temsil ettiklerini ve organizasyon sonrasında şampiyona bayrağını teslim alarak Üniversitemize getirdiklerini açıkladılar.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube