Yayınlanma Tarihi: 06 Haziran 2014 Cuma

Rektörümüzden Sungurlu Ziyareti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Genel Sekreter Erdal Kanık, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Öğr. Gör. Hasan Baylavlı ile birlikte Sungurlu’da bir dizi ziyarette bulundular.

İlk olarak geçtiğimiz Nisan ayında ihalesi yapılan ve yüklenici firmaya yer teslimi yapılan Sungurlu Meslek Yüksekokulu inşaatını ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ve Sungurlu MYO Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zeki Öztekin ile birlikte başlatılan çalışmaları yakından takip ederek incelemelerde bulundu.

Sungurlu Meslek Yüksekokulu inşaatı 48.510 m² yerleşke alanı üzerinde, iki etap halinde planlanan ve yapım çalışmalarına başlanılan 1. Etap inşaatında 9.350 m2 kapalı alandan oluşan idari ofisler ve dersliklerin yer alacağı blok, yemekhane-kantin bloğu ile altyapı kapsamında inşa edilecek olan kapalı otopark, trafo-jeneratör bloğu ve ısı merkezi bloğu yer alacaktır.

Sungurlu Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi 2. etap inşaatında ise idari blok, 2.Derslik bloğu, kapalı spor salonu, kongre kültür merkezi, fuaye ve kreş yapılması planlanmaktadır. 1. ve 2. Etap inşaatlarının tamamlanması ile altyapı hariç olmak üzere yaklaşık 20.000 m² fiziki alana ulaşılması hedeflenmektedir.

İki aşama halinde yapılacak olan Sungurlu MYO Yerleşke inşaatının 1. Etap yapım çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sungurlu için çok önemli bir değer olan ve ilçenin gelişimine büyük katkılar sağlayacak MYO’nun, kampüsünün tamamlanmasıyla birlikte daha da büyüyeceğini vurguladı.

İkinci ziyaretini ise iş adamı Haydar Ali Öztaş ve beraberindeki heyet ile birlikte Sungurlu Belediye Başkanlığına gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkanlığı görevine yeni seçilen Abdulkadir Şahiner’e hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Kısa bir süre içerisinde uzun mesafe kat ettiklerini ve bu süreç zarfında Sungurlunun çok büyük desteğinin olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin her geçen büyüdüğünü, ilin tüm dinamikleri ile hep birlikte yapılan çalışmaların sonucunda da Üniversitemizin çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını ifade etti.

Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Merkez MYO, Alaca MYO inşaatları, Kuzey Kampüsümüze yapılacak olan ve geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan binalar ile 9 Haziran 2014 Pazartesi günü temeli atılacak olan TEKNOKENT hakkında bilgiler vererek gelinen bu noktada emeği ve desteği olan herkese teşekkür etti.

Kurumlar arası yapılan işbirlikleri çerçevesinde başarılı çalışmaların gerçekleştirileceğine inancının tam olduğunu belirten Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ise Üniversitemizin çalışmalarına Sungurlu Belediyesi olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade ederek Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a başarılar diledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube