Yayınlanma Tarihi: 29 Mayıs 2014 Perşembe

“Bilimsel Araştırmalarda Temel ve Uygulamalı Bilimler” Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda “Bilimsel Araştırmalarda Temel ve Uygulamalı Bilimler” konulu konferans düzenlendi.

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Kılıçarslan’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlik, Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda Türkiye Bilimler Akademisi üyesi olan Prof. Dr. Adil Denizli’nin konuşmaları ile devam etti.

Günümüzün hızla gelişen ve küçülen dünyasında ülkelerin ilerlemesi, sosyal alanlarda gelişmesi ve sağlam ekonomik temellerin oluşması için bilim ve teknoloji alanındaki yeniliklerin göz ardı edilemeyecek bir öneme sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Denizli, gelişmiş ülkelerin uzun vadeli toplumsal, ekonomik ve siyasi hedeflerini belirlerken bilim ve teknolojiyi önemli bir yere koyduklarını, bir ülkenin gelişmişliğinin temel bilim araştırmalarının sayısı, niteliği ve bu konuya verilen önemle yakından ilgili olduğunu ifade etti. Temel bilim alanındaki araştırmaların uygarlığa ne kadar katkı sağlandığının da bir göstergesi olduğunu, bu kapsamda temel bilimler ve uygulamalı bilimlerin birlikte ele alındıklarında birbirlerine ivme kazandıran kavramlar olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Prof. Dr. Denizli, temel ve uygulamalı bilimlerin Türkiye’deki durumu, dünya ülkeleri ile karşılaştırılması ve bu noktadaki sorunlar ve çözüm önerilerini ayrıntılı bir şekilde ele aldı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube