Yayınlanma Tarihi: 28 Mayıs 2014 Çarşamba

Çorum Tabip Odasından Rektörümüze Ziyaret

Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak,  yeni seçilen Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Çorum Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Azak, “2012 yılında hastanemizin afiliasyonu gerçekleştirilerek üniversitemizle ortak kullanımı başladıktan sonra çok olumlu gelişmelere şahit olduk. Kıymetli hocalarımızın gelmesiyle verilen hizmetin çeşitliliği ve kalitesi arttı. Birçok tetkik tedavi ve ameliyatın yapılmaya başlaması sonucunda pek çok hastanın mağduriyeti giderildi. Başka illere yapılan hasta sevklerinin önüne geçilmiş oldu. Hastalarımız bu durumdan çok memnun ve bu memnuniyetlerini bizlere her ortamda iletiyorlar.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Azak sözlerine, “Ayrıca yapılan birçok eğitim toplantıları, konferanslar hekimlerimizin bilgilerini yenilemeleri açısından çok büyük fayda sağladı. Bu tip organizasyonlar hekimlerimizin beğenisini kazanıyor. Çorum Tabip Odası olarak üniversitemiz ile her zaman böyle  uyumlu çalışmamızın devam edeceğini bilmek bizi çok mutlu ediyor.  Projelerimizde Sayın Rektörümüzün  bize olan katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Son yıllarda üniversitemizdeki gelişmeleri çok büyük taktirle takip ediyoruz. Sadece tıp alanında değil tüm alanlarda Çorum’a çok büyük bir değer katan Hitit Üniversitesi’nin çalışmalarından dolayı Rektörümüze bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Yeni seçilen Çorum Tabip Odası’na başarı dileklerini ileten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da Tıp Fakültemizin, Sağlık Bakanlığı ile yapılan ortak kullanım anlaşması ile Türkiye’de neredeyse örnek bir yapılanma gerçekleştirmiş olduğunu ve ortaya çıkan sinerji ile Tıp Fakültemizde açık kalp ameliyatı, anjiyo, onkolojik operasyonlar ve şimdiye kadar ilimizde yapılmayan/yapılamayan pek çok cerrahi operasyon yapılabilir hale geldiğini açıkladı.

Tıp Fakültemizin; Türkiye’nin sağlık sorunlarını bilen ve bu sorunların üstesinden gelebilen, uygulamasında insan sağlığını gözeten ve mesleki etik ilkeleri önceleyen, yaşam boyu öğrenmeyi kendisine ilke edinmiş, araştırmacı ve sorgulayıcı, Türk ve dünya tıp literatürüne yeni yaklaşımlar ve yöntemler kazandırabilecek, Tıp alanında Türkiye’nin çağın gerektirdiği düzeye ulaşmasına katkıda bulunabilecek pratisyen hekimler yetiştirmeyi amaçladığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Tıp Fakültemizdeki öğretim elemanı sayısının her geçen gün daha da arttığına dikkat çekerek “Şartları sağlamak kaydıyla Tıp Fakültesi temel eğitimini de şehrimizde yapmak istiyoruz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, hep birlikte gerçekleştirilen bu başarılı çalışmaların daha da artarak devam edeceğine inandığını belirterek Üniversitemizin gelişimine katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube