Yayınlanma Tarihi: 07 Nisan 2014 Pazartesi

Rektörümüzden Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’ü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Akif Bağır’ı ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ilk olarak Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı ve aynı zamanda hemşerimiz olan Mehmet Akif Bağır’ı ziyaret etti. Üniversitemizdeki gelişmeler hakkında bilgi paylaşımında bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin tüm kurumlarla her türlü işbirliği yapmaya her zaman istekli ve hazır olduklarını ifade etti. Üniversitemizdeki olumlu gelişmeleri memnuniyetle takip ettiklerini belirten Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Akif Bağır da imkanlar dahilinde Üniversitemizle ortak projeler yapılabileceğini dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan daha sonara Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’ü ziyaret etti.

Dünyanın farklı bölge ve ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımızın yanı sıra ortak tarih ve kültürel mirasa sahip olduğumuz soydaş ve akraba topluluklarımız ile sürdürülmekte olan ilişkilerin önemine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Başkan Doç. Dr. Kudret Bülbül’ü Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı görevine atanmasından dolayı tebrik ederek, başarı diledi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Doç. Dr. Bülbül de Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız ile soydaş ve akraba topluluklarımıza yönelik yapılacak çalışmaları belirli bir plan dahilinde, en uygun stratejilerle ulaşmasını koordine ettiklerini belirtti. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı olarak yabancı uyruklu öğrencilere projeler kapsamında destek verildiğini belirten Başkan Doç. Dr. Bülbül, bu desteklere; 144 ülkeden, 36.000 öğrencinin başvurduğunu ve bu başvuruların 13.500’nün Başkanlıklarınca kabul edilerek burs verildiğini belirtti. Ülkemizde 54.000 yabancı uyruklu öğrencimizin bu desteklerden faydalandığını ve bu öğrencilerin çoğunluğunun merkezi şehirlerde öğrenim gördüğünü açıklayan Başkan Doç. Dr. Bülbül,  nazik ziyaretten dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Üniversitemize ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak, üniversite ve kamu kuruluşlarının ortak proje yapmalarının önemine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca yürütülen projeler içerisinde Üniversitemizin de yer almak istediğini ve bu konuda gerekli destekleri beklediklerini dile getirdi. Çorum’un tarihsel ve kültürel zenginliklerine de değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Başkan Doç. Dr. Bülbül’ü Çorum’a davet etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube