Yayınlanma Tarihi: 29 Nisan 2014 Salı

Arkeoloji Bölümü Öğrencileri “Müzelerde Önleyici Koruma” İsimli Ders Kapsamında Teknik Gezi Düzenledi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri, bahar yarıyılında almakta oldukları “Müzelerde Önleyici Koruma” isimli dersin bir parçası olarak Ankara Üniversitesi Başkent Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hande Kökten eşliğinde Ankara'daki çeşitli müzelerde incelemelerde bulundular.

Gezinin ilk gününde Ankara Üniversitesi, Başkent Meslek Yüksek Okulu bünyesindeki laboratuvarları ziyaret eden öğrenciler, hem kuramsal hem de uygulamalı derslerini katıldılar. Ardından, Ankara Etnografya Müzesi ve Ankara Resim Heykel Müzesi’nin koleksiyonlarını inceleyen öğrenciler, Çankaya Köşkü bünyesindeki Pembe Köşk’ü de ziyaret ettiler.

Teknik inceleme gezisinin ikinci gününde ise Ankara Kalesi eteklerindeki Çengelhan bünyesindeki Rahmi Koç Müzesi’ndeki farklı koleksiyonların ve bunların ziyaretçilere takdim edilme biçimleri üzerinde yetkililerden bilgi alan öğrenciler, en son olarak da Anıtkabir'i ziyaret ederek Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çiçek bıraktılar.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube