Yayınlanma Tarihi: 28 Nisan 2014 Pazartesi

Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü Müfredatı ve Giriş Sınavları Konulu Çalıştay Düzenlendi

Üniversitemiz ev sahipliğinde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Müfredat Programları ile Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Öğrenci Seçme Sistemleri konularında sorunlar ve çözüm yolları hakkında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla “Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü Müfredatı ve Giriş Sınavları” konulu çalıştay düzenlendi.

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden BESYO Müdürleri ve öğretim elemanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, çalıştayda belirlenen sıkıntıların YÖK’e ulaştırılması ve bu sorunların çözüme kavuşmasını arzu ettiklerini belirterek çalıştayın hayırlı olması dileklerini iletti ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü Müfredatı ve Giriş Sınavları konulu çalıştaya katılan öğretim elemanlarını selamlayarak sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise çalıştaydan çıkacak sonuç bildirgesinin kesinlikle YÖK’le paylaşılacağını belirterek “Bu konuda gerekli girişimleri yapacağız, bundan emin olun” dedi.

Üniversitemizin Türkiye’de ilk kez uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacağını ifade ederek bu organizasyonun alınmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Kuzey Kampüsümüze yapılacak olan Spor Salonu hakkında da bilgiler verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Çalıştay boyunca ele alınacak konular doğrultusunda, engin fikir ve düşüncelerinizin yer alacağı hususların, beden eğitimi ve spor eğitimi bölümleri ders müfredatı oluşturma ve öğrenci seçme sınavlarının uygulanmasında üniversitelerimizin ortak hareket etmesinde büyük rol oynayacağını umut ederek sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Katılımcılar, iki gün süren çalıştayın ilk gününde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Müfredat Programları, ikinci gününde ise Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Öğrenci Seçme Sistemleri konularında görüşlerini beyan ederek çözüm yolları hakkında fikir alışverişinde bulundular.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube