Yayınlanma Tarihi: 22 Nisan 2014 Salı

Rektörümüz Milletvekillerimizle Değerlendirme Toplantısı Yaptı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Meclis İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı ve Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili Murat Yıldırım ile bir araya gelerek Üniversitemiz ile ilgili genel bir değerlendirmede bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizin 8. Kuruluş yılını geride bıraktığımız bu gün itibariyle gerek eğitim/öğretim, gerekse bilimsel çalışmalar ve gerekse de fiziksel alt yapı noktasında çok önemli gelişmeler kat edildiğini ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, 8.500 öğrencisi, 114 öğretim üyesi, 350 öğretim elemanı, 70 bölümü/programı, 45.000 TL. BAB bütçesi, 45.148 kitabı, 15.402 e-dergisi olan Üniversitemizde bugün itibari ile 13.000’e yakın öğrencisi, 200’e yakın öğretim üyesi, 600’e yakın öğretim elemanı, 160’a yakın bölüm/programı, 1.309.545 TL’ye ulaşan BAP bütçesi, 136.358 adet kitabı, 25.758 adet e-dergisi olan, hemen her akademisyenin yurtdışında kısa veya uzun süreli çalışmalar yapan bir üniversite haline geldiğini belirtti.

Tıp Fakültesinde Sağlık Bakanlığı ile yapılan Afiliasyon anlaşması çerçevesinde kısa sürede çok hızlı ilerlemelerin kaydedildiğini, bugün itibariyle 42 öğretim elemanının Tıp Fakültesinde görev yaptığını ifade etti.

Yıllardır süregelen kampüs ile ilgili artık sona gelindiğini, şuan itibariyle master planı tamamlanan Kuzey Kampüsümüzde İİBF (20.200 m²) İlahiyat Fakültesi(18.400 m²)  2.542 öğrenci kapasiteli yemekhane (8.500 m²),  752 seyirci kapasiteli uluslararası  müsabakalara elverişli kapalı spor salonuna (8.600 m²)   sahip, ana giriş kapısı, duvarlar yaklaşık 335.000 dönümlük ilk etaba ilişkin alt yapı projelerinin 22 Mayıs 2014 tarihinde ihale edileceğini belirtti.

Bununla birlikte geçtiğimiz sene temeli atılan Merkez Laboratuvarımızın Eylül (2014) ayında teslim edileceğini, Aralık 2013 de temeli atılan MYO birinci etap binamızın 5 ayda kaba inşaatının bittiğini, Ağustos (2014) ayında ise teslim edileceğini, 280 kişilik konferans salonunu, 3 adet 100’er kişilik anfi,  misafirhane, yemekhane, kantin, sınav merkez binalarından oluşan 2. Etabın temelini ise yakında atılacağını belirtti.

Türkiye’de bir ilk olarak Kalkınma Ajansından destek alınarak yapılan Teknokent’in bir sanayi şehri olan Çorum’a büyük bir güç katacağını, iş adamlarımıza ve hem küresel pazarda, hem de küresel rekabete açık Türkiye pazarında rekabet güçlerini artıracak inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarına hız vereceğini, Mayıs ayı içerisinde de temelinin atılacağını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, sadece merkezimizde değil, ilçemizde de çalışmaların son hızla gittiğini, Alaca’da Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik tarafından 32.200 m² lik Alaca Meslek Yüksekokulu Kampüsünün tamamlanmak üzere olduğunu, Sungurlu MYO için Sungurlu Belediyesi tarafından tahsis edilen 19.952 m² lik arazi için master plan hazırlandığını ve bu plan çerçevesinde KYK tarafında yurt inşaatına 2014 başlanacağını , 9.350 m² lik derslik, akademik ve idari personel odaları, yemekhane ve kantinden oluşan birinci etabın ihalesinin yapıldığını ve 2017 yılında tamamlanacağını söyledi.

Tüm binalarımızda mescit, çocuk bakım odası gibi mekânlarında tasarlandığını, 1.650 m² lik bir kampüs camii projesinin de tamamlandığını, bir hayırseverin desteği ile hemen inşaatına başlanabileceğini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan son olarak, kampüslerde elektrik, ısıtma ve soğutma enerjisinde trijenerasyon sisteminin kullanıldığını, böylelikle kendi elektriğimizi üretebileceğimizi ısıtma ve    soğutmaya  ayrıca para verilmeyeceğini, bu sisteme yapılan yatırımın 3.8 yılda kendini amorti edeceğini  ısıtma ve soğutmanın kullanımına göre %75’ine kadar ödenebileceğini belirtti. Kuzey kampüste yer alan göletin, kampüsteki yağmur suları toplanarak destekleneceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu kampüsümüzü TSE “Güvenli Yeşil Bina” sertifikasına başvurulduğunu ifade etti.

Sağlık Kampüsü olarak planlanan 470 dönüm büyüklüğündeki Güney Kampüs ise, temeli atılan yeni hastane ile birlikte, paralel bir şekilde şekilleneceğini, Üniversite tarafında kamulaştırmanın tamamlandığını, 250 dönümlük kısmın tahsisinin tamamlandığını, birkaç ay içerisinde kalan tüm tahsisi işlerinin de tamamlanacağını ifade ederek, Kuzey Kampüsümüze Mühendislik Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi binaları ile bundan sonrada Güney Kampüs inşaatlarına sıra geldiğini sözlerine ekledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, destek ve katkılarından dolayı Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım’a teşekkür etti.

Çorum Milletvekilleri ise, yapılan bilgilendirilme toplantısından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, “Çorum ailesi olarak koordineli ve ekip çalışmasının meyvelerini hep birlikte alıyoruz. Hızla büyüyen ve gelişen Üniversitemizin daha da ileriye gidebilmesi için elimizden gelen imkanları sonuna kadar değerlendireceğiz. İlimiz ve Üniversitemiz için önem arz eden Kuzey Kampüsümüzün 22 Mayıs tarihinde temellerini atacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun” dediler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube