Yayınlanma Tarihi: 17 Nisan 2014 Perşembe

Üniversitemiz Öğretim Üyesi ÇRT’de Kasık Fıtığını Anlattı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Coşkun ÇRT’de Ayhan Aykanat’ın sunduğu ‘Günün İçinden’ programına konuk oldu.

Prof. Dr. Coşkun Dünyada ve ülkemizde en çok yapılan operasyon olan, 2013 yılında Üniversitemiz Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde  yapılan ameliyatların da %21’ini oluşturan kasık fıtığı ameliyatları ile ilgili bilgiler verdi.

Literatürde kendi tanımlamış olduğu “Coşkun fıtık onarımı” yöntemi bulunan Prof. Dr. Faruk Coşkun; kasık fıtıklarının oluşum şekilleri, kasık fıtığına neden olan durumlar, tedevaisindeki ameliyat teknikleri ve ameliyat sonrası iyileşme süreci ile ilgili bilgiler verdi.  Kasık fıtıklarına neden olduğu bilinen pek çok sebebin yanı sıra sigara kullanımının da önemli bir etken olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, kasık fıtığı ameliyatlarının büyük bir ameliyat olmamasına rağmen genel cerrahların kariyerleri boyunca en çok yaptıkları ameliyat olması ve nüks gibi çok can sıkıcı komplikasyonu olması nedeniyle iyi bilinmesi ve iyi uygulanması gereken bir operasyon olduğunu da söyledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube