Yayınlanma Tarihi: 27 Mart 2014 Perşembe

Harita ve Kadastro Programı Eğitim Etkinliklerinde “Dünden Bugüne Kadastro”

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Harita ve Kadastro Programı öğrencilerine yönelik iş hayatına girmeden önce bilgilendirmek ve kendilerine yön çizmelerine yardımcı olmak amacıyla, çeşitli alanlarda uzmanlaşmış, sektöründe öncü firmaları öğrencilerle bir araya getirerek düzenlenen etkinlikler kapsamında “Dünden Bugüne Kadastro” konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Çorum Kadastro Müdürü Tonguç GENÇ, Kontrol Mühendisi Hakan GÜNEŞ, Kontrol Mühendisi Aydın BAHADIR, bölüm öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Programda Tonguç GENÇ, Ülkemizde Kadastronun önemi ve teşkilatlanmasından bahsederek, 17,000 personelin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM)’de görev aldığını, bu sayının 5,000’inin teknik personel olduğunu belirtti. Öğrencilerimize mezun olduktan sonra ülke genelinde birçok kuruluşta ve müdürlük bünyesinde de görev alabileceklerini anlattı.  Kadastro müdürlüğünün görevinin mülkiyet hakkının korunmasında harita altyapısının hazırlanmasının ülkemiz için önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmacı olarak katılan Kontrol Mühendisi Hakan GÜNEŞ ve Kontrol Mühendisi Aydın BAHADIR Kadastro’da yapılan haritacılık işlemleri, uydu teknolojilerinin kullanımı ve kurumun işleyişi hakkında öğrencilerimize detaylı bilgiler vererek ilimizdeki Kadastro çalışmalarının %100 oranında tamamlandığını, şu andan itibaren yapılan çalışmaların değişikliklerinin takip edilmesi ve yenileme çalışmaları olduğunu belirttiler.

İlimizde 12000’in üzerinde Kadastro paftası ve 1116500 parselin mevcut bulunduğunu, bütün bu bilgi ve verilerin sayısal ortama aktarılarak takip edildiğini ifade eden Hakan Güneş, TKGM bünyesinde kurulmuş olan Tapu Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ve Mekânsal Gayrimenkul Sistemi’ni  (MEGSİS) interaktif olarak tanıtımı ve kullanımı hakkında bilgi verdi.

 Konuşmaların ardından etkinlik,  soru cevap bölümü ile sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube