Yayınlanma Tarihi: 02 Mart 2014 Pazar

Üniversitemiz Senatosu İle Ahi Evran Üniversitesi Senatosu Ortaklaşa Toplantı Gerçekleştirdi

Üniversitemiz Senatosu ile Ahi Evran Üniversitesi Senatosu 28 Şubat 2014 tarihinde Kırşehir’de gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın başkanlık ettiği toplantıda, eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetleri başta olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm konularda ileriye dönük ikili işbirlikleri ve gerçekleştirilebilecek ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, üniversitelerindeki akademik yapı ile fiziki ve sosyal olanaklar hakkında bilgiler verdi. Üniversitelerin gerek bulundukları şehirlere ve gerekse bölgelerine, sosyal, kültürel ve ekonomik katkılarının olması gerektiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Saylam, Ahi Evran Üniversitesi’nin de bu vizyonla hareket ederek Kırşehir ile güzel bir sinerji yakaladığını ifade etti. Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam’ın ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan bir konuşma yaptı. Toplumsal kalkınmanın gerçekleşmesinde en büyük sorumluluğun hiç şüphesiz üniversitelerin üzerine düştüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi’nin küresel bilgi rekabetine katılabilen, uluslararası niteliklere sahip aynı zamanda toplumla güçlü bağları bulunan ve toplumun beklentilerini karşılayan bir kurum olarak içinde bulunduğu bölgenin dünyaya açılan kapısı haline gelmeyi hedeflediğini dile getirdi. Bu kapsamda bölge üniversiteleri arasında her türlü işbirliğinin gerçekleştirilmesine büyük önem verdiğini ifade etti.

 

Her iki üniversitenin senato üyelerinin karşılıklı görüş ve önerilerinin alınması ile sona eren toplantının ardından Ahi Evran Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı gezilerek, yürütülmekte olan çalışmalar hakkında bilgiler alındı.

 

Ahi Evran Üniversitesi’ne yapılan ziyaretin ardından, Üniversitemiz yönetimi 2013 yılı genel değerlendirmesini yapmak ve 2014 yılına ilişkin fikir, öneri ve hedefleri görüşmek amacıyla gerçekleştirilen bir değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında, Üniversitemiz Senato Üyeleri ve Rektör Danışmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda durum değerlendirmesi yapılarak, ileriye dönük yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube