Yayınlanma Tarihi: 19 Mart 2014 Çarşamba

Alaca MYO Öğrencileri Kayseri’ye Teknik Gezi Düzenledi

Alaca MYO Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Kaynak Teknolojisi programı öğrencileri tarafından Kayseri organize sanayii bölgesinde bulunan Boydak Şirketler Grubu bünyesindeki Merkez Çelik San. Tic. A.Ş.’ye ve yine Kayseri organize sanayii bölgesinde bulunan Isısan Isı San. Tic. A.Ş.’ye teknik gezi düzenledi. Geziye Alaca MYO Öğr. Gör.  Ali Palta, Öğr. Gör.  Şaban Çelik ve Öğr. Gör. Eren Çete rehberlik etti.

Gezi kapsamında ilk olarak İstikbal Merkez Çelik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi yetkili mühendisleri eşliğinde üretim aşamalarını ileri kaynak tekniklerini robotik kaynak makinalarının çalışma prensipleri uygulamalı olarak öğrencilere anlatılmıştır.

Merkez Çelik San. ve Tic. A.Ş. (İstikbal) 1992 yılında Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde kuruldu. Şirket oturma grubu, kanepe, koltuk takımları ve baza üretiminin yanı sıra, boydak holdingine bağlı grup firmaların ihtiyacı olan endüstriyel ürün gibi yarı mamulleri de üretmektedir.

Daha sonra 1968 yılında kurulan Türkiye’nin en kapsamlı basınçlı kaplarının  imalatını yapan Isısan firmasını mühendisler eşliğinde gezilmiştir. Isısan Firmasında Tig kaynağı, Gazaltı kaynağı Tozaltı kaynağı, Plazma kesim, çeşitli pres kalıplamalar, kumlama ve boyama işlemleri ayrıca tahribatsız muayene yöntemleri ultrasonik muayene, radyoaktif muayene, Penetrant muayene hidrostatik basınç testi uygulamalı olarak gösterilmiştir.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube