Yayınlanma Tarihi: 17 Mart 2014 Pazartesi

Üniversitemizde Bilimin Sınırları Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen Bilimsel Yöntem Tartışmaları-III konulu etkinliğin açılış programı Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 13 Mart 2014 Perşembe günü saat 10.00’da Rektörlük konferans salonunda yapılan Açılış programında bir de konferans düzenlendi. Program kapsamında düzenlenen Bilimin Sınırları konulu konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Ahmet İnam idi.

Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran açılış konuşmasında desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, programda emeği geçen Enstitü personeline, katkı sağlayan öğrenci derneklerine ve katılımcılara teşekkür etti. Program hakkında bilgi veren Prof. Dr. Evkuran, iki gün sürecek olan etkinlikte toplam 24 bildiri sunulacağını, akademisyen sunumlarının yanı sıra bir de öğrenci paneli düzenlendiğini belirtti ve bildirilerin hakemlenme sürecinden sonra Enstitü dergisinin özel sayısında yayınlanacağını ifade etti. Akademisyenlerin bilimin doğası ve bilgi üzerinde düşünmeleri gerektiğini, başka bakış açılarına açık olmanın ve geniş düşünmenin bilim etiğinin bir gereği olduğunu vurguladı. Bilimle uğraşan insanların hem gerçeğe hem de topluma karşı sorumlu olduklarını ve bunu tam bir dürüstlük ve açıklık içinde yerine getirmeleri gereğinin altını çizerek sözlerini tamamladı.

Prof. Dr. Ahmet İnam, Bilimin Sınırları konulu konferansında Antik Yunan’dan itibaren bilgi üzerinde düşünüldüğünü, bunun insanlık için bitmeyen bir arayış olduğunu, ilkçağda Platon’un kurduğu Akademia’dan bu yana bilginin gerçekliği yansıtıp yansıtmadığı üzerinde durulduğunu, varlığı bir bütün olarak kavramak, olup-biten hakkında tümel düşünmek ve sorgulamak denek olan felsefenin bir etkinlik daima var olması gerektiğini ifade etti. Bilim insanının bir kibir ve her şeyi bilen bir tavır içinde olamayacağını, hepimizin her an birbirimizden bir şeyler öğrendiğini, o nedenle birbirimize açık ve dürüst olmamız gerektiğini anlattı. Prof. Dr. İnam bilimin tek bilme tarzı olmadığını, şiir, sanat, müzik, spor, edebiyat yoluyla da bilinebileceğini sözlerine ekledi.

Katılımcılar tarafından ilgiyle izlenen konferansın sonunda Prof. Dr. Ahmet İnam’a ve programın sponsorluğunu yapan Language Centre sahibi Halil İbrahim Aşgın’a birer teşekkür belgesi takdim edildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube