Yayınlanma Tarihi: 12 Mart 2014 Çarşamba

“Sosyoloji Bölümü” Açılmasına YÖK’ten Onay

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde “Sosyoloji Bölümü” açılması konusundaki teklifimiz; 19.02.2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun görülmüştür.

Sosyoloji Bölümünün Amacı;

Türkiye Cumhuriyeti bireyleri ile kurumlarının ihtiyaç duyacağı “Sosyolog”ları yetiştirmektir. Sosyoloji biliminin temel amacı, modern ve çağdaş üniversite düzeyinde sosyolojik bilgilere sahip insan gücü yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu amaca yönelik olarak, öğrencilerini, sosyolojinin temel kurumları, gelişimi, çağdaş yaklaşımları ve bulguları konusunda donatmak önceliklerden olurken; Türkiye ölçeğinde sosyoloji alanında bilimsel araştırma ve uygulamalar yapmak, Türkiye'nin sosyal ve ekonomik durumuna yönelik araştırma yapacak sosyolog yetiştirmek, Türkiye'nin özellikle Doğu Anadolu bölgesinin toplumsal yapı ve sorunlarına ilişkin sistematik veri toplamak, değerlendirmek ve bunları ilgili kurum ve kuruluşlarca paylaşmak hedefler arasındadır.