Yayınlanma Tarihi: 17 Şubat 2014 Pazartesi

Üniversitemizden ABD Ziyareti

Üniverstemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Mevlana Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Abdurrahman Asan, Uluslarası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gökçe Merey ve Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü İsmail Eker’den oluşan üniversitemiz heyeti ile birlikte, ikili işbirliği anlaşmaları ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1416 sayılı Kanun uyarınca üniversitemiz adına eğitimlerini sürdüren lisansüstü öğrencilerimizle görüşmelerde bulunmak üzere ABD’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Bu kapsamda ilk olarak geçtiğimiz sene 150. yılını kutlayan La Salle Üniversitesine bir ziyaret gerçekleştirildi. Üniversite Rektörü Joseph R. Marbach ve Mesleki ve Sürekli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Joseph Ugras ile yapılan görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu sene 8. yaşını kutlayacak olan genç Hitit Üniversitesi’nin pek çok konuda olduğu gibi uluslararası çalışmalara da ağırlık verdiğini, son 2.5 yıllık süre içerisinde çok sayıda öğretim üyemizi, 3 ila 6 ay arasında değişen sürelerde başta ABD olmak üzere pek çok ülkedeki üniversitelere ortak çalışmalar yapmak üzere gönderdiklerini, bu tür çalışmalara verilen desteklerin daha da artacağını ifade etti. Özellikle Mevlana Değişim Programı kapsamında çok daha kolay akademik ve öğrenci değişimleri yapılabileceğini, ayrıca TÜBİTAK tarafından sağlanan Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında da akademisyenlerin Üniversitemize gelebileceklerini belirtti. Dr. Marbach ise, oldukça eski bir eğitim kurumu olduklarını, sadece ABD’de değil, Avrupa’da da kampüsleri olan bir üniversite olarak uluslarası değişimlere sıcak baktıklarını, Hitit Üniversitesi ile Türkiye’de ilk ikili işbirliği anlaşması imzalamanın sevindirici olduğunu ifade etti. Ziyaret, La Salle Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında ortak araştırma programları oluşturulması, ortak bilimsel organizasyonların düzenlenmesi, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, bilgi ve yayın paylaşımı konularını kapsayan ikili işbirliği anlaşmasının imzalanması ile sona erdi.

Görüşmelerin ikinci ayağında, geçtiğimiz yıl üniversitemizi ziyaret ederek işbirliği yapılması konusunda görüş birliğine varılan Rowan Üniversitesine bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette, Rowan Üniversitesinden gelen heyetin Çorum’da yapılan görüşmelerden çok etkilendiğini ifade eden ATCOM Yönetim Kurulu Başkanı, Rowan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Yöneticisi ve İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Işık, Hitit Üniversitesi ile daha yakın işbirliği yapmak istediklerini sözlerine ekledi. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan dört kıtadan, pek çok ülkede yer alan 79 üniversite ile işbirliği anlaşmaları imzalandığını, bu sene ilk kez yabancı öğrenci alımına başladıklarını ve 16 ülkeden 63 yabancı öğrencinin geldiğini ifade ederek, Rowan Üniversitesi ile de birlikte çalışmalar yapmak istediklerini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan bir sonraki ziyaretinde, 1416 Sayılı Yasa kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bursları ile Üniversitemiz adına ABD’ye Lisansüstü çalışmalar yapmak üzere giden öğrencilerle biraya geldi. New York Eğitim Ataşesi İlhan Çoban ile birlikte koordine edilen ve T.C. New York Konsolosluğunda gerçekleştirilen görüşmede, ABD’de çalışmaları tamamlanınca Üniversitemize dönecek olan çok sayıdaki lisansüstü öğrencisi ile biraraya gelindi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ataşe İlhan Çoban, MEB bursu ile ABD’de eğitim gören 1800 civarında öğrenci olduğunu, bunların yaklaşık 40’ının Hitit Üniversitesi adına çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın ziyaretinin çok önemli ve anlamlı olduğunu, bu ziyaretlerin öğrencilere büyük bir motivasyon sağladığını ve çalışmalarının şekillenmesine çok katkı sağlayacağını belirtti. Üniversitemiz ile ilgili geniş bir sunum yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, çok farklı alanlarda lisansütü eğitimi yapan öğrencilerimizin çalışmalarını tamamladıktan sonra dünyanın en gelişmiş ülkelerinden birinde eğitimlerini tamamlamış, yabancı dil sorununu çözmüş, konularında en güncel bilgileri almış ve uluslarası arenada kendilerini ispat etmiş bir şekilde üniversitemize dönmelerinin, Hitit Üniversitesine büyük bir güç vereceğini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın binlerce kilometre yol katedilerek kendileri ile görüşme yapmak ve sorunlarını dinlemek üzere gelmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını, bu ziyaretin kendileri için çok önemli ve anlamlı olduğunu belirten öğrenciler, bu tür görüşmelerin belirli peryotlarla yapılmasının çok yararlı olacağını ifade ettiler. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube