Yayınlanma Tarihi: 06 Aralık 2014 Cumartesi

Üniversitemiz Bayan ve Erkek Hentbol Takımları Birinci Ligde

Amasya’da düzenlenen Üniversiteler 2. Hentbol Ligi Grup Birinciliği’nde mücadele eden Üniversitemiz hem kızlarda, hem de erkeklerde 1.lige yükseldi.

Erkeklerde Üniversitemiz ile birlikte 6 üniversite tek devreli lig statüsüne göre mücadele ederken, ilk müsabakasında Bartın Üniversitesi’ni 29-13, ikinci müsabakasında Mersin Üniversitesi’ni 30-23, üçüncü müsabakasında Kırıkkale Üniversitesi’ni 29-20 mağlup eden Üniversitemiz dördüncü müsabakasında ise Ankara Üniversitesi ile karşılaştı. Ankara Üniversitesi karşısında ilk yarıyı 16-4 önde tamamlayan Üniversitemiz sahadan 38-7 gibi farklı bir skorla galip ayrılarak oynanacak olan son müsabaka öncesinde 1.lige yükselmeyi garantiledi.

Son müsabakasında 3 galibiyetli Kayseri Erciyes Üniversitesi ile şampiyonluk için karşılaşan Üniversitemiz Erkek Hentbol Takımı bu müsabakadan da galibiyetle ayrılarak namağlup olarak birinci lige yükseldi.

Bayanlarda ise 2 grupta 7 takımın mücadele ettiği, grubunu birinci bitirerek yarı finale yükselen Üniversitemiz, yarı finalde Ankara Üniversitesi’ni 27-14 mağlup edip adını finale yazdırırken, aynı zamanda 1.lige yükselmeyi de garantiledi. Yarı finalde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin sahaya çıkmaması üzerine hükmen galip sayılıp final ve 1.lig vizesi alan Üniversitemiz, Amasya Üniversitesi ile son müsabakasına çıktı. Bayan Hentbol Takımımız bu müsabakayı da kazanarak namağlup olarak birinci lige yükseldi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube