Yayınlanma Tarihi: 30 Aralık 2014 Salı

“Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi”ni Tamamlayan Katılımcılara Belgeleri Verildi

Üniversitemiz ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) işbirliğinde düzenlenen “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” programını başarıyla tamamlayan katılımcılara belgeleri verildi.

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlen program, TÜMSİAD İnavasyon Takım Başkanı Hüseyin Gazi Karakuş, TÜMSİAD Çorum Şube Başkanı Abdurrahman Kılıç ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın konuşmaları ile başladı.

İnovasyonun önemine değinerek “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi”ne ilişkin bilgi paylaşımında bulunan  TÜMSİAD İnavasyon Takım Başkanı Hüseyin Gazi Karakuş, dünyada inovasyonda ilk sıraları alan ülkelerin gelişmiş ülkeler olmasının rastlantı olmadığına dikkat çekerek bu bilinçten hareketle TÜMSİAD’ın bütün şubelerinde inavasyon takımı oluşturulduğunu ve bu takımların içerisinde sanayi temsilcileri ve üniversite öğretim elemanlarının başta olmak üzere çok geniş bir yelpazeden katılım sağlandığını açıkladı.

TÜMSİAD’ın faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan TÜMSİAD Çorum Şube Başkanı Abdurrahman Kılıç, TÜMSİAD olarak gerek üniversite, gerekse diğer sivil toplum örgütleri ile her türlü işbirliğine açık olduklarını belirterek “Hizmet nimettir anlayışı ile hiçbir ayrım göstermeden herkese hizmet etmek istiyoruz”  dedi. Rektör Prof. Dr. Alkan’ın çok büyük emekleri sonrasında ilimizde kurulan Teknokentin kısa süre içerisinde açılacağına dikkat çeken Kılıç, “Bizlerde Teknokenti kullanarak ufuklarımızı, hedeflerimizi geniş tutmak zorundayız” diyerek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Güzel bir vesile ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizde yaşanan gelişmelerle ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak insanların üniversitelerden beklentisinin son yıllarda bir hayli arttığını açıkladı.

Üniversitenin insanlığa hizmet için var olduğuna dikkat çekerek “İnsanlar üniversitenin elini üzerinde hissetmek istiyor” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, bir toplumu en üst seviyeye götürecek kurumun üniversite olduğunu belirterek “Bizler de memleketimizin yararına işler yapmak zorundayız. Çorum’da örnek binalar, örnek bir kampüs kurmaya çalışıyoruz” dedi.

Günümüz dünyasında inovasyon kavramının önemine vurgu yaparak Ar-Ge çalışmaların ürünün katma değerini kat kat yükselttiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde çağın gerektirdiği teknolojik gelişmelerin yakından takip edilerek inovatif çalışmalara gerekli desteğin sağlandığını belirtti.

Yakın bir zamanda faaliyete geçecek olan Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) ve Teknokentin hem Çorum ili açısından hem de makro düzeyde ülkemiz açısından araştırma-geliştirme ve inovasyon odaklı çalışmalara büyük katkı sağlayacağını açıklayan Rektör Prof. Dr. Alkan, bizim kültürümüzde de bilimde önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek ilk robot teknolojisinin 12.yüzyılda El-Cezeri isimli Müslüman bir bilim insanı tarafından geliştirildiğini ifade etti.

 “Üniversiteyi doğru anlatırsanız bu şehrin insanı üniversiteyi sahipleniyor. Bizler de mazeret üretmeden işimize, faaliyetlerimize bakıyoruz” diyerek Üniversitemizin tüm kurumlarımızla iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversite sanayi işbirliği sonrasında katma değeri yüksek ürün elde edildiğini belirterek bu modelle her iki tarafın da kazandığını açıkladı.

Açılış konuşmaları sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve TÜMSİAD Çorum Şube Başkanı Abdurrahman Kılıç tarafından Proje Koordinasyon Birimi Eş Başkanı Okutman Mehmet Aydınkal ve Öğr. Gör. Doğan Demirci’ye katkılarından dolayı plaket takdiminin yapıldığı program, eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara belgelerinin verilmesi ile sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube