Yayınlanma Tarihi: 28 Aralık 2014 Pazar

OKÜP’ün 7. Toplantısı, OMÜ Ev Sahipliğinde Yapıldı

Geçtiğimiz yıl Orta Karadeniz Bölgesinde yer alan ve aralarında üniversitemizin de yer aldığı 8 üniversite Rektörünün imzaladığı bir protokol ile oluşturulan Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu (OKÜP) toplantısının yedincisi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde Samsun’da gerçekleştirildi.

Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Teknoparklar ile ilgili bilgi paylaşımının yapıldığı toplantıya, Hitit Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Canik Başarı Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Ordu Üniversitesi ve Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi’nin Rektör ve Rektör Yardımcıları, Teknopark ve Teknoloji Ofisi Koordinatörleri ile Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürlerinin katıldı.

Ar-Ge çalışması yapmak isteyen firmaların üniversitelerde bulunan Teknoparklara nasıl çekileceği konusunda fikir alışverişinde bulunulan toplantıda ayrıca, “Teknoparkların kurulma aşamaları, Teknoparklara yerleşecek firmaların ihtiyacını doğru tespit edecek ön araştırmaların yapılması, Teknoparkların kurulma aşamasından sonra verimli bir işleyişe hangi şartlarda ulaşabileceği” gibi önemli noktalar da ele alındı.