Yayınlanma Tarihi: 25 Aralık 2014 Perşembe

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda “Engelsiz Üniversiteye Doğru” Konulu Etkinlik Düzenlendi

Üniversitemiz eğitim birimlerinde Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyonunca düzenlenen “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları” kapsamında 24 Aralık 2014 Çarşamba günü, saat: 14.30’da Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda “Engelsiz Üniversiteye Doğru” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Üniversitemizde engelli öğrencilerin eğitim almasına ilişkin hangi hizmetlerin sunulduğunu konuşmak ve tartışmak amacıyla düzenlenen etkinliğe; Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, müdür yardımcıları, öğretim elemanları ve yüksekokul öğrencileri katıldı.

Etkinlikte konuşan Engelli Birim temsilcisi Öğr. Gör. Doğan Demirci,  Üniversitemizin “Herkesin Eriştiği, Ulaşabildiği ve Yararlandığı Üniversite” demek olan “Engelsiz Üniversite”  hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek engellilerin topluma tam ve etkin katılımlarını sağlamak amacıyla engellilere seçim özgürlükleri, insanlık onuru ve bireysel özelliklerine saygı gösteren bir yaklaşımla Üniversitemizin çeşitli hizmetler sunduğunu ifade etti. Aynı zamanda engelli bireylerin eğitim öğretim sürecinde akademisyenlerden olan beklentileri hakkında bilgiler verilerek engellilik konusunda farkındalığı arttıracak çeşitli kısa film gösterimleri ile etkinlik tamamlandı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube