Yayınlanma Tarihi: 19 Aralık 2014 Cuma

“Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları”nın Üçüncüsü Osmancık Ömer Derindere MYO’da Düzenlendi

Üniversitemizde engelli öğrencilerin eğitim almasına ilişkin hangi hizmetlerin sunulduğunu konuşmak ve tartışmak amacıyla Üniversitemiz eğitim birimlerinde “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları” düzenlenmektedir.

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyonunca düzenlenen “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları”nın üçüncüsü 17 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 14.00’de Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

Etkinlikte Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Emre Demir, engellilik farkındalığı hakkında bir sunum yaparak üniversitenin engelli kişilerin yaşamındaki önemi üzerinde bilgiler sundu.  Öğr. Gör. Emre Demir konuşmasında, toplumdaki yanlış algılayışların engellilere nasıl güçlükler yaşattığına da dikkat çekerek öğrencilerden, faaliyetlere katılarak sosyal yaşamda engellilere destek olmalarını istedi. Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Nazlı Pehlivan Yirci ise Engelsiz Üniversite konusunda daha önce yapılan çalışmalardan ve bundan sonra yapılabilecek projelerden bahsederek “Engelsiz Üniversite”nin gerçekleştirilebilecek bir ideal olduğunu söyledi.

Özellikle engelli öğrencilerimiz için Üniversitemizin erişilebilir ve ulaşılabilir olması önceliğiyle, Engellilerin yaşamını kolaylaştırmada hizmetlerin, engellilerin topluma tam ve etkin katılımlarını sağlamak ve bireysel özelliklere saygı göstermek çerçevesinde insan hakları temelli fırsat eşitliğini sunan bir yaklaşımın izlenmesi gerektiğini, “Engelsiz Üniversite” sloganıyla vurgulayan Öğr. Gör. Demir’in konuşmasının ardından hayatında ‘engeller’ olan bireylerin yaşamlarındaki zorlukları sunan ve özellikle engelli öğrencilerimiz için engellerin kaldırılması noktasında farkındalığı arttırıcı kısa film gösterimleri ile Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmalarının amacı öğrencilerimizin ve Meslek Yüksekokulu personelinin dikkatine sunuldu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube