Yayınlanma Tarihi: 14 Aralık 2014 Pazar

Üniversitemiz “II. Uluslararası Öğrenci Festivali”ni Düzenlendi

Üniversitemizin yapmış olduğu ikili işbirliği anlaşmaları ile Erasmus ve Mevlana Değişim Programları kapsamında Dünya’nın farklı ülkelerinden gelerek Üniversitemizde eğitime başlayan yabancı uyruklu öğrencimiz, Devlet Tiyatro Salonu’nda “II. Uluslararası Öğrenci Festivali” isimli etkinliği gerçekleştirdiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte Üniversitemiz Aktif Yaşam Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Cemil Hakyemez de  konuşma yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Aktif Yaşam Kulübü Danışman Hocası Doç. Dr. Cemil Hakyemez, kulüp faaliyetlerine ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak, faaliyetlerinde kendilerine her zaman destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan'a teşekkür etti. Uluslararası Öğrenci Festivalinin samimi duygular içerisinde gerçekleştirildiğini belirten Doç. Dr. Hakyemez, Uluslararası Öğrenci Festivali ile öğrencilerimiz arasında oluşan iletişimin dünya barışına da katkı sağlayacağını açıkladı.

Katılımcıları selamlayarak “Böylesi güzel bir etkinlikte sizlerle bir kez daha bir araya gelmek Üniversitemiz adına, ilimiz adına gerçekten çok büyük mutluluk verici bir gelişme” diyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin eğitimin uluslararasılaşmasını gerçekten özümsediğini ve bu konuda çok ciddi atılımlar yaptığını açıkladı.

Dünyada tek başınıza yerel olarak çalışmanın hiç kimse için yeterli olmadığını ve bu durumun eğitim kurumları için de geçerli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, çok yoğun bir şekilde uluslararası alanda eğitimimizi taşımak ve bu alanda faaliyetler yapmak zorunda olduğumuza dikkat çekerek bu yoğunluğu Üniversitemizde de görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Öğrenci değişimi ile çok ciddi bir kültürel etkileşim başta olmak üzere çok yoğun bir işbirliğine, çok yoğun bir sinerjiye girildiğini belirterek “Hitit Üniversitesi olarak bunu çok yakından hissediyoruz” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan sözlerine “Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerimiz, aynı toprakları, aynı kültürü, aynı pek çok şeyi paylaştığımız arkadaşlarımız. Öğrencilerimiz burada misafir değiller. Anayurt ve ata yurt kavramları çerçevesinde biz onlarla birlikte olmaktan gerçekten büyük bir mutluluk duyuyoruz” şeklinde devam etti.

2011 yılında 9 uluslararası anlaşması olan Üniversitemizin bugün itibari ile 117 uluslararası anlaşması olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, “Bilhassa son dönemlerde Türkiye Cumhuriyetinin gücünü bir kez daha gösteren Mevlana anlaşması kapsamında tüm dünyada muazzam ikili işbirliklerine gidildi. Bunun sonucunda da ülkemize çok sayıda yabancı uyruklu öğrencilerimiz gelmeye, eğitimlerini yapmaya başladılar” dedi.

“Eğitimin uluslararasılaşması çalışmalarının en önemli bileşenlerinden birisi olan öğrenci değişimi kapsamında Üniversitemizin yapmış olduğu uluslararası anlaşmalar beraberinde Üniversitemize her geçen gün gelen uluslararası öğrenci sayısı artmış olup, bugün itibariyle 3 kıtadaki 22 farklı ülkeden, sayıları 100’e yaklaşan uluslararası öğrencilerimiz, değişim programları kapsamında Üniversitemizde eğitim almaya başlamıştır” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan,  “Diğer yandan üniversitemiz akademisyenlerince de pek çok uluslararası etkinlikler düzenlenmeye başlanmış; böylelikle bilimsel arenada bilgi paylaşımı sağlanmış, ayrıca ilimizin ve ülkemizin tanıtımına da önemli katkılar sağlanmıştır. Bu kapsamda 34. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu, Uluslararası İbn-i Haldun Sempozyumu, 9. Uluslararası Hititoloji Kongresi, International Conference on Economic Science and Business Administration (ICESBA) 2014, 3. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Formu, Uluslararası Sürgünün 70. Yılında Ahıska Türkleri sempozyumu, Uluslararası Öğrenci Festivali, 4. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Formu, 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası, 2017 Avrupa Üniversiteler Salon Futbol Şampiyonası (Futsal-2017) gibi uluslararası etkinliklerde Üniversitemiz yer almıştır” dedi.

“Toplum bizden sahada koşan, topluma eli değen bir üniversite istiyor. Hitit Üniversitesi mensuplarının da sadece ulusal düzeyde değil uluslararası düzeyde de yaptığı faaliyetlerle gündeme gelmesi, dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmesi gerekiyor” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, günümüz dünyasında üniversitelerden istenilen bu yeni misyona sahip olamayan üniversitelerin yarıştan hızla koptuğunu açıkladı.

Bu bilinçten hareketle Üniversitemizde yüzdelik puan dilimi daha yüksek olan öğrencilerin öğrenim görmesi için Üniversitemizin ulusal ve uluslararası tanıtım faaliyetlerine katıldığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, Dünyanın farklı ülkelerinden Üniversitemize eğitime gelen yabancı uyruklu öğrencilerimizin, öğrenimlerini sürdürürken üniversitemizi, ilimizi ve ülkemizi daha iyi tanımakla birlikte farklı kültürlerle buluşma fırsatı da bulacaklarını ve aynı zamanda bu öğrencilerimiz, Üniversitemizin uluslararasılaşması sürecine de büyük katkılar sağlayacağını ifade ederek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinliğe katılan yabancı uyruklu öğrenciler de Türk insanın misafirperverliğinden ve hoşgörüsünden duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.

Amasya Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi öğrencilerinin gösterilerinin de yer aldığı II. Uluslararası Öğrenci Festivalinde öğrenciler Türkçe ve kendi dillerinde destan, şiir,  halk dansları ve yöresel türküler seslendiler.

Yoğun bir katılımın gözlendiği etkinlik, yabancı uyruklu öğrencilerimizin başarılı performansları ve izleyicilerin beğenileri ile sonlandı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube