Yayınlanma Tarihi: 29 Kasım 2014 Cumartesi

2017 Avrupa Üniversiteler Salon Futbol Şampiyonası (Futsal’2017) Üniversitemizde

2017 yılında onbirincisi gerçekleştirilecek olan Avrupa Üniversiteler Salon Futbol Şampiyonasının Üniversitemiz tarafından ilimizde gerçekleştirilmesi için yapılan başvurumuz Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA)’nin 28 Kasım 2014 tarihinde yapılan toplantısında değerlendirilmiş ve şampiyonanın ilimizde yapılmasına karar verilmiştir.

İlki 2004 yılında İtalya’da düzenlenen Avrupa Üniversiteler Salon Futbol Şampiyonası, 2011 yılına kadar her yıl düzenlenmiş olup, 2011 yılı itibari ile de her iki yılda bir düzenlenmektedir. Ülkemizde ilk defa düzenlenecek olan 11. Avrupa Üniversiteler Salon Futbol Şampiyonasına sporcu ve beraberindeki teknik heyet, müsabakaların yönetiminde görev alacak hakem heyeti, Avrupa Üniversite Sporları Birliği’nin (EUSA) delegeleri ile birlikte 500’ün üzerinde spor insanının katılımı beklenmektedir.

Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan, 11. Avrupa Üniversiteler Salon Futbol Şampiyonasının Üniversitemiz tarafından yapılacak olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını, dünyanın pek çok ülkesinden ilimize çok sayıda spor insanının katılacağı bir uluslararası etkinliğe daha ev sahipliği yapılacak olmasının, üniversitemiz ve ilimiz açısından büyük bir önem taşıdığını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Alkan, etkinliğin alınmasının artık bir dünya üniversitesi olmaya başladığımızın somut göstergelerinden birisi olduğunu ifade ederek, bu süreci Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner ve ekibi ile birlikte en iyi şekilde koordine ettiklerini ve bu başarıya ulaştıklarını ifade etti. Rektör Prof.Dr. Alkan, 2016 yılında gerçekleştirlecek olan Dünya Güreş Şampiyonasının alınmasının önemli bir dönüm noktası olduğunu, bundan sonra ilimizde, üniversitemiz koordinasyonunda bu ve benzer uluslararası büyük etkinliklerin peş peşe geleceine inandığını, Futsal’2017’nin alınmasının da bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Bu süreçte verdikleri destekten dolayı TC Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer’e teşekkür eden Rektör Prof.Dr. Alkan, bu ve benzeri etkinliklerle üniverstemizin ve son zamanlarda turizm konusunda atak yapan ilimizin ulusal ve uluslararası arenada en iyi şekilde tanıtımının da yapılamasına vesile olacağını söyledi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube